Bezárja kapuit a Balaton egyik leghangulatosabb borozója

Még egy kedves ismerőstől kell búcsúznunk így 2022 legelején, ugyanis végleg bezár a balatonszőlősi Papok Borozója. A hangulatos családi étterem sokak kedvence volt, a történet folytatása egyelőre kérdéses.

Szilveszter előtt egy nappal, december 30-án jelent meg a Papok Borozójának búcsúüzenete az étterem Facebook-oldalán. A szomorú hír igen váratlanul érhette a vendéglátóhelyért rajongókat, hiszen az év végét megelőző napokban rendületlenül nyitva volt a borozó, sőt, különböző programok is színesítették a Papok Borozójának önmagában is nagyon hangulatos légkörét.

Bezárja kapuit a Balaton egyik leghangulatosabb borozója / Fotó: Papok Borozója Facebook-oldal

Aki valaha is ellátogatott a kis, 700 lakost számláló Balatonszőlősre, egészen valószínű, hogy hallott már a Papok Borozójáról, esetleg (egy kacsintós helyi tippnek köszönhetően) evett is ott néhány ízletes falatot.

A szőlőhegy lankáin elhelyezkedő panorámás terasz, a családias hangulat és kedves kiszolgálás mind megfogta az idelátogató vendégeket, nem csoda hát, hogy a borozó általában töretlen népszerűségnek örvendett.

Az átlagos balatoni mentalitással kissé szembemenve nemcsak a nyári szezonra építkeztek, hanem egész évben szívélyesen várták a vendégeket. A 2021-es év utolsó hónapjai még tele volt bizakodó hangvételű üzenetekkel az étterem Facebook-oldala, sőt, újévre egy közös koccintást is szerveztek.

Talán emiatt is hatott kétszer akkora sokként a hír, hogy a Papok Borozója bezárja kapuit. Az étterem tulajdonosa, a Papp-család az elmúlt három évben töretlen lelkesedéssel és odafigyeléssel vezette a borozót. Üzenetükben ugyan a szőlősi helynek búcsút intenek, azonban utalnak arra, hogy még nem hagyják el végleg a vendéglátás világát.

Forrásunk volt.

Címlapkép: Papok Borozója Facebook-oldal


Újdonságok, hírek, érdekességek:

Címlapról ajánljuk

Két pályaelhagyó nyitotta meg az egyik legmenőbb kávézót Budapesten –...

Kicsit túlhaladva a Klauzál téren, egy letisztult, világos belső terű, otthonos kávézó várja vendégeit, immár negyedik éve. A Görföl Emese és Mario Jimenez által nyitott Dorado nem az első volt a fővárosi specialty kávézók sorában, valószínűleg nem is az utolsó, de mindenképp azok közé tartozik, amelyek túlélték a koronavírusos időszak okozta nehézségeket, és akik ki tudtak alakítani egy olyan vendégkört maguk körül, amelyre nehéz időkben is számíthatnak. Kávétúra Spanyolországból indulva, Új-Zélandon át Budapestig.

Nosalty

További cikkek