Vége az olcsó élelmiszerek korának, ez várható a jövőben

Úgy tűnik, szépen lassan eltűnnek a polcokról az olcsó élelmiszerek, helyettük pedig jönnek a drágább, de minőségibb termékek. Mire lehet pontosan számítani?

Véget ér egy korszak, fel kell készülni arra, hogy az olcsó élelmiszereket drágább, de jobb minőségű termékek váltják fel a jövőben – erről beszélt Raskó György agrárközgazdász a Spirit FM Aktuál című reggeli műsorában.

A szakértő szerint nem sok jóra számíthatunk a jövő évben sem

A szakértő szerint az élelmiszerek árának csökkenésében semmi jóra nem lehet számítani 2022-ben sem, a búza és a kukorica árának emelkedése mellett pedig számos más élelmiszer, így a tojás, a csirke, de a burgonya ára is megnőtt a közelmúltban.

A takarmány mellett az állattenyésztés is megdrágult, a termelői oldalon pedig folyamatosan nő a nyomás a magas átadási és átvételi árak miatt. Raskó György szerint jövő tavasszal újabb árrobbanás várható az élelmiszerpiacon, a baromfi mellett pedig a sertés ára is nőni fog a hízlalási költségek növekedésének és az állomány csökkenésének köszönhetően.

Raskó György megjegyezte:

Az EU tagországainak, így Magyarországnak is minden bizonnyal arra kell készülni, hogy „az olcsó élelmiszer végleg eltűnik a kereskedelemből”, helyét a jobb minőségű, de drágább termékek vehetik át, ami nemcsak a luxuscikkekre, de az alapvető élelmiszerekre is vonatkozik. Ennek hátterében az áll részben, hogy a készletek világviszonylatban alacsonyak, és emellé más típusú visszahúzó erő is párosulhat

– derült ki az ATV.hu cikkéből.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!