A szakácsok olcsó trükkje másodpercek alatt leoldja az odaégett zsírt az edényről

Ez a módszer másodpercek alatt fellazítja a leégett, makacs foltokat és a zsírt az edényekről. Okos Otthon Tippünk:

A profi szakácsoknak nincs idejük hosszasan sikálni az edények aljára odakozmált zsírt vagy egyéb szennyeződéseket. Egy gyors, filléres módszert vetnek be.

odaégett kosz az edényen
A jég másodpercek alatt leoldja az odaégett zsírt az edényről

A jég segít az égett edényeknél

Az odaégett, makacs szennyeződések eltávolításához a megoldást a fagyasztódban kell keresni. A trükk lényege, hogy a forró edényre egyszerűen jégkockákat dobunk. Ezt egy séf is bemutatta a social médiában: egy frissen leégett serpenyőre dobott néhány kocka jeget, amelynek hatására a felület sisteregni kezdett, gőz szállt fel, a szennyeződés pedig elkezdett leválni.

Miért jó megoldás a jég az edény aljára égett szennyeződések ellen?

A forró edény hirtelen találkozik a hideg jéggel, ami hőmérséklet-sokkot okoz. A fém „megroppan”, és ez elindítja a szennyeződés leválását.

A jégből keletkező gőz pedig segít fellazítani a lerakódott zsírt és koszt.

így működik a filléres, „jeges” trükk:

  • Hagyjuk a megtisztítani kívánt serpenyőt a tűzhelyen, amíg fel nem melegszik.
  • Óvatosan vegyük le a tűzről, és dobjuk rá pár jégkockát.
  • Ne ijedjünk meg a felszabaduló gőztől és a sistergéstől!
  • Várjunk néhány másodpercet, majd öblítsük le az edényt vízzel.
  • Egy szivaccsal töröljük át az edényünket.
  • Ha még marad folt, ismételjük meg a folyamatot.

Forrásunk volt.


Még több érdekes cikk:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Egyszerű tökfőzelék

Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.