A szakácsok olcsó trükkje másodpercek alatt leoldja az odaégett zsírt az edényről

Ez a módszer másodpercek alatt fellazítja a leégett, makacs foltokat és a zsírt az edényekről. Okos Otthon Tippünk:

A profi szakácsoknak nincs idejük hosszasan sikálni az edények aljára odakozmált zsírt vagy egyéb szennyeződéseket. Egy gyors, filléres módszert vetnek be.

odaégett kosz az edényen
A jég másodpercek alatt leoldja az odaégett zsírt az edényről

A jég segít az égett edényeknél

Az odaégett, makacs szennyeződések eltávolításához a megoldást a fagyasztódban kell keresni. A trükk lényege, hogy a forró edényre egyszerűen jégkockákat dobunk. Ezt egy séf is bemutatta a social médiában: egy frissen leégett serpenyőre dobott néhány kocka jeget, amelynek hatására a felület sisteregni kezdett, gőz szállt fel, a szennyeződés pedig elkezdett leválni.

Miért jó megoldás a jég az edény aljára égett szennyeződések ellen?

A forró edény hirtelen találkozik a hideg jéggel, ami hőmérséklet-sokkot okoz. A fém „megroppan”, és ez elindítja a szennyeződés leválását.

A jégből keletkező gőz pedig segít fellazítani a lerakódott zsírt és koszt.

így működik a filléres, „jeges” trükk:

  • Hagyjuk a megtisztítani kívánt serpenyőt a tűzhelyen, amíg fel nem melegszik.
  • Óvatosan vegyük le a tűzről, és dobjuk rá pár jégkockát.
  • Ne ijedjünk meg a felszabaduló gőztől és a sistergéstől!
  • Várjunk néhány másodpercet, majd öblítsük le az edényt vízzel.
  • Egy szivaccsal töröljük át az edényünket.
  • Ha még marad folt, ismételjük meg a folyamatot.

Forrásunk volt.


Még több érdekes cikk:

Legújabb receptek

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...