Csak ez a két alapanyag kell a réztárgyak megtisztításához

Otthon Tippünkből megtudhatod, melyik két alapvető konyhai alapanyagra lesz szükséged ahhoz, hogy rézedényeid, tárgyaid ismét régi pompájukban ragyogjanak.

A réz bármilyen állapotában gyönyörű, de fényes, polírozott formájában a legvonzóbb. Amellett, hogy a rézedényeket a konyhában használhatod, dekorációként is remekül funkcionálnak, de még a karácsonyi asztal terítésénél is bevethetsz egy-egy réz kiegészítőt – persze csak csillogó állapotban. Ahhoz, hogy ezt a hatást elérd, pedig nincs szükséged kemikáliákra, két egyszerű konyhai alapanyaggal is gondoskodhatsz róluk: ezek a és citrom.

Csak ez a két alapanyag kell a réztárgyak megtisztításához

A legjobb módja a réz tisztításának:

A citrom és a só a legjobb kombináció a vágódeszkák, a hentesáru-munkalapok és egyebek tisztításához. Mint kiderült, ez a keverék a rézedények tompa, kopottas felületének eltávolításában is gyors munkát végez, lényegében azonnal látható a hatása.

Egyszerűen tegyél sót egy félbe vágott citromra, és kezd el súrolni vele a rézfelületet. Másodperceken belül újra ragyogni fog.

Néhány tudnivaló erről a módszerről:

  • Ha aggódsz, hogy megkarcolod a rezet munka közben, vagy ha egy kényes darabot akarsz kezelésbe venni, akkor nyomd ki a citromot levét egy tálba, és keverd össze a sóval, így kevésbé durva pasztát kapsz.
  • A makacs, foltos területeknél alkalmazhatod a pasztát úgy (még mindig a citrommal együtt), hogy rajta hagyod körülbelül fél órán át, miközben rendszeresen átsúrolod a felületet.
  • Néhány hő által okozott folt túl kemény dió lehet a citromnak, de ha csak minimális patináról és használati foltokról van szó, ennek egy 10 perces projektnek kell lennie.
  • Ez a módszer nem ajánlott lakkozott rézhez. Honnan tudhatod, hogy lakkozott-e a te tárgyad? Ha a rézedényed felülete fényes, és a használat során nem változtatja meg a színét vagy barnul be, akkor valószínűleg lakkozott rézről van szó.

Ha épp nincs kéznél citrom, akkor a citromlevet helyettesítheted ecettel. Azonban az ecet legtöbbször kevésbé savas, mint a citromlé, ezáltal kevésbé lehet hatékony a makacsabb foltokon.

Forrásunk volt.


Még több otthoni tippet és trükköt leshetsz el innen:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek