Csak ez a két alapanyag kell a réztárgyak megtisztításához

Otthon Tippünkből megtudhatod, melyik két alapvető konyhai alapanyagra lesz szükséged ahhoz, hogy rézedényeid, tárgyaid ismét régi pompájukban ragyogjanak.

A réz bármilyen állapotában gyönyörű, de fényes, polírozott formájában a legvonzóbb. Amellett, hogy a rézedényeket a konyhában használhatod, dekorációként is remekül funkcionálnak, de még a karácsonyi asztal terítésénél is bevethetsz egy-egy réz kiegészítőt – persze csak csillogó állapotban. Ahhoz, hogy ezt a hatást elérd, pedig nincs szükséged kemikáliákra, két egyszerű konyhai alapanyaggal is gondoskodhatsz róluk: ezek a és citrom.

Csak ez a két alapanyag kell a réztárgyak megtisztításához

A legjobb módja a réz tisztításának:

A citrom és a só a legjobb kombináció a vágódeszkák, a hentesáru-munkalapok és egyebek tisztításához. Mint kiderült, ez a keverék a rézedények tompa, kopottas felületének eltávolításában is gyors munkát végez, lényegében azonnal látható a hatása.

Egyszerűen tegyél sót egy félbe vágott citromra, és kezd el súrolni vele a rézfelületet. Másodperceken belül újra ragyogni fog.

Néhány tudnivaló erről a módszerről:

  • Ha aggódsz, hogy megkarcolod a rezet munka közben, vagy ha egy kényes darabot akarsz kezelésbe venni, akkor nyomd ki a citromot levét egy tálba, és keverd össze a sóval, így kevésbé durva pasztát kapsz.
  • A makacs, foltos területeknél alkalmazhatod a pasztát úgy (még mindig a citrommal együtt), hogy rajta hagyod körülbelül fél órán át, miközben rendszeresen átsúrolod a felületet.
  • Néhány hő által okozott folt túl kemény dió lehet a citromnak, de ha csak minimális patináról és használati foltokról van szó, ennek egy 10 perces projektnek kell lennie.
  • Ez a módszer nem ajánlott lakkozott rézhez. Honnan tudhatod, hogy lakkozott-e a te tárgyad? Ha a rézedényed felülete fényes, és a használat során nem változtatja meg a színét vagy barnul be, akkor valószínűleg lakkozott rézről van szó.

Ha épp nincs kéznél citrom, akkor a citromlevet helyettesítheted ecettel. Azonban az ecet legtöbbször kevésbé savas, mint a citromlé, ezáltal kevésbé lehet hatékony a makacsabb foltokon.

Forrásunk volt.


Még több otthoni tippet és trükköt leshetsz el innen:

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...