Őrjítő jalapeno poppers golyó formában - ez lesz a kedvenc nyár végi snacked!

A jalapeno popperst nem volt nehéz megkedveltetni a hazai közönséggel, készítettem hát egy még gyorsabb verziót, mert a VB-nek ugyan vége, de a nyár azért még tart!

A nyárhoz valahogy jobban illik a junk food, mint a hűvösebb, őszi-téli napokhoz - bár tény, hogy olyankor is nagyon jól tud esni egy forró, totyakos szendvics vagy hamburger. Ilyenkor sok a buli, a spontán összejövetel, könnyebben kimozdulunk, mint a novembertől-márciusig tartó ködös-nyálkás időben.

Úgyhogy hiába az olajban sütés, én most a nyár végére időzítettem ezeket az elképesztően finom, nyúlós, pikáns, roppanós baconnal turbózott kalóriabombákat.

A receptet itt találod

Az ötlet onnan jött, hogy nagyon szeretem a jalapeno popperst, és van is hozzá egy tökéletes receptem, de ritkán készítem, leginkább jalapenohiány miatt. Néha bele lehet ugyan futni egy-egy nem szakboltban is, de általában olyan pofátlan áron adják, hogy annyiért inkább nem veszek belőle akkora mennyiséget, ami egy tisztes adag jalapeno poppershez kellene - ha már egyszer bebüdösítem a konyhámat, nem fogok nekiállni 6 darabot kisütni. Az ehhez való mennyiségekből viszont tisztességes adag lesz, és összesen 3 árva jalapeno kell bele, annyi még belefér.

A receptért ide kattints!

A vele való macera sem sokkal több, pedig nem bánnám, ha a kellemetlen panírozós részeket át lehetne ugrani. Arra kell csak figyelni, hogy tényleg jól lehűtsük a kis sajtgolyókat még a bundázás előtt, mert ha kicsit kienged, menthetetlenül szétfolyik a forró olajban, és akkor tutira elromlik a vidám délutáni kedvünk. Nem fogok hazudni, nem lesz bevett vendégváró falat, viszont annyira finom, hogy bántam volna, ha nem próbálom ki. Úgyhogy, ha valaki előtt villantani akartok egy brutálisan finom snackkel, és nem érdekel titeket a kalória, akkor mindenképpen próbáljátok ki - készítsetek mellé valami ütős kis szószt, tunkolgassatok, és gyönyörködjetek a nyúlós sajt látványában az utolsó bulis nyári napokon!

És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

Itt a világ leglaktatóbb szendvicse a francesinha, Portugáliából - húsimádók ide gyertek!

Legújabb receptek

Extrán ropogós krumpli

A krumplit nagyon sokféleképpen el tudjuk készíteni, ez most egy sült verzió, ami extrán ropogós a libazsír és a keményítő miatt. A zöldfűszerek különleges plusz ízt adnak neki, a ...

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Címlapról ajánljuk

Nem mindegy, hová kerül a karácsonyfa: A feng shui szerint...

A karácsonyi dekoráció nem csak látvány kérdése: tudatos elrendezéssel és harmonikus színválasztással az otthon valódi menedékké válhat az ünnepek alatt. A feng shui szemlélete segít abban, hogy a díszítés ne csak szép legyen, hanem támogassa a nyugalmat, az örömöt és az együtt töltött idő minőségét is.

Nosalty

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...