Nyerj belépőt és találkozz sztárséfekkel a Gourmet Fesztiválon!

Nyerj belépőt a Gourmet Fesztiválra és vegyél részt Sárközi Ákos Michelin-csillagos séf és Márkosi Balázs, a Nespresso kávénagykövetének workshopján!

A Gourmet Fesztivál idén is összegyűjtötte Magyarország top éttermeit és a hazai csúcsgasztronómia legjobbjait, hogy a pünkösdi hosszúhétvégén (május 17-20.) különleges fogásokkal, finom borokkal és izgalmas programokkal örvendeztessék meg a közönséget. A főszerepet a gombóc, kaviár és a pezsgő kapja, a páratlan főételek, édességek mellett a borok, a kávé és a kávés ételkülönlegességek is fókuszba kerülnek.

Kiállítóként lesz jelen a fesztiválon a Nespresso is: a márka 24 kiváló minőségű kávéőrleményén kívül izgalmas kávékoktélokkal készülnek, így az ínyenc kávékedvelőknek kedvez Márkosi Balázs, a Nespresso hazai kávénagykövete a speciálisan az alkalomra megálmodott izgalmas kávékoktélokkal.

A Nespresso mindemellett két különleges workshoppal is jelentkezik az idei Gourmet Fesztiválon. Sárközi Ákos, a Borkonyha Michelin-csillagos séfje és Márkosi Balázs kávénagykövet szombaton tart közös workshopot, amelynek tematikája az ízek, textúrák köré épül, valamint bemutatják a szakértők azt is, hogyan jelenhet meg a kávé a tányéron. A rendezvényen izgalmas kóstolási játékokra is sor kerül majd, melyen keresztül megismerhetik a vendégek a kávés aromacsaládok fajtáit. Az illatoláson a kávékhoz illő egyedi fogásokon keresztül páratlan textúrákkal is találkoznak a kurzus résztvevői.

A vasárnapi workshop alkalmával az íz evolúciója, kávé és ételek harmóniája kerül terítékre Barna Ádám, a St. Andrea Wine & Gourmet Bar séfje és Márkosi Balázs segítségével. A résztvevőknek lehetőségük lesz végigkóstolni a kávé evolúcióját, valamint megismerni a kávé-ételpárosítások alapvető tudnivalóit, és felfedezhetik majd, hogy az egyes alapanyagok milyen típusú kávékkal harmonizálnak legjobban és miért. Barna Ádám séf a kávé egy vadonatúj oldalát is bemutatja, és bevezeti a résztvevőket a kávéval főzés-sütés rejtélyeibe, ismertetve a közönséggel, miként használhatjuk a kávét, mint alapanyagot a különböző ételek elkészítése során.

Játssz és Nyerj!

Ha szeretnél páros napi belépőt nyerni aGourmet Fesztivál szombati napjára és Sárközi Ákos Michelin-csillagos séf, valamint Márkosi Balázs, a Nespresso kávénagykövetének workshopjára, olvasd el cikkünket és válaszolj az alábbi kérdésre! Ha helyesen válaszolsz az alábbi kérdésünkre, te lehetsz az a szerencsés, aki megnyeri a páros belépőt, és részt vehet a rendezvényen!

A játék időtartama:2018. május 14 - május 15.

Sorsolás: 2018. május 16. 10:00

Nyeremények:1 db páros Gourmet fesztivál belépőjegy a szombati napra és Sárközi Ákos és a Nespresso közös workshopjára

A megfejtés beküldésével minden játékos elfogadja aNoSalty.hu látogatói feltételeit.

Nyertes: Sinka Endre (Budapest) Gratulálunk!

A Gourmet Fesztiválról még több információt itt találsz!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 örök érvényű konyhai okosság, amit jó, ha tudsz

Nemcsak a rég bevált családi recepteket, hanem olyan konyhatechnológiai fogásokat is érdemes ellesni a nagyoktól, amelyek lehet, elsőre meglepőnek tűnnek vagy a „hivatalos” receptekben nem ajánlják, sőt tiltják őket, nekik valamiért mégis működnek. Mutatunk pár ilyen hasznos tippet.