Nyári kedvenc, a retro lángos

A lángos hozzátartozik a nyárhoz, a kánikulához, a strandhoz, a vízhez, a fiatalsághoz... csináljuk meg együtt a legjobb retro lángost! Már csak az emlékek miatt is!

Nosztalgia 1960–2000

„Ó a Balaton, régi nyarakon…” énekelte Cseh Tamás a Hatvanas évek című számában. Nos, a hatvanas évekre nem emlékezhetek, jóval később születtem, de a „Balaton régi nyarakon” emlékeim nekem is megvannak, és gyanítom, mindenkinek, aki ebben az országban született és nőtt fel. Korfüggő, hogy NDK-NSZK-turisták tömege, autostop, ifitáborok, biciklitúrák, Beach House képezik ennek a gerincét, de egy valami biztosan hozzátartozik – mégpedig az igazi, hamisíthatatlan, strandos lángos. Ami túlélte a hetvenes éveket, a rendszerváltást és az elmúlt tíz év pizza-hamburger-gyros triójának erőteljes konkurenciáját is, és ami mellé az évek múlásával hol bambit, hol kólát, hol fröccsöt, hol sört iszogattunk szép számban. Sajnos, hiába van lassan nyár – a Balaton állandó élvezete a helyi lakosokon, a nyaralótulajdonosokon és a kisiskolás táborozókon kívül nem garantált. De azért egy igazi strandos lángost bármikor összehozhatunk, hogy legalább az érzés meglegyen. És ha már nosztalgiafogás, akkor hűtsünk mellé egy nosztalgia márkájú sört. Kisebbeknek esetleg Traubit.

Retro lángos receptje elmenthető itt >>

Címlapról ajánljuk

5 étel, ami negatív hatással van a libidóra

Azt szinte mindenki betéve fújja, hogy melyek azok az ételek, amelyek fokozzák a szexuális vágyat, azaz afrodiziákumként szolgálnak – klasszikusan ilyen például az osztriga, valamint a vörösbor is. Arról viszont már sokkal kevesebb szó esik, hogy mely ételek képesek rombolóan hatni a libidóra.

Nosalty

További cikkek