Ebben tér el a nyári cékla a télitől

Mivel a cékla egy egész évben elérhető zöldség, ezért nyilván van különbség a frissen szedett és a hónapokig tárolt gyökérzöldségek között. Nézzük, pontosan miben térnek el!

Lehet, hogy eddig nem figyeltük meg, azonban vannak bizonyos eltérések a téli és a nyári cékla tulajdonságaiban: a színük, állaguk, héjuk vastagsága, sőt, a főzési idejük sem egyezik. Persze ugyanúgy készíthetünk mindkettőből borscs levest vagy céklás hummuszt, esetleg savanyúságot – csupán néhány apróságra kell majd odafigyelnünk, hogy mind az öreg, téli és a friss, nyári céklával tökéletes végeredményhez jussunk.

Nézd meg galériánkban a céklák eltéréseit:

Csupa (nyári vagy téli, mindegy) céklás recept vár:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a nyári tippeket, tanácsokat is fogadd meg:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti Menü – Húsos levesek és zöldséges főételek hete

A héten kivételesen minden nap eszünk húst, de persze bármikor kihagyhatjátok, ha úgy szeretnétek: ezúttal viszont nem a főétel, hanem a leves lesz gazdag-kiadós-húsos, hogy aztán levezessük a tele hasunkat egy zöldséggel teli főétellel és egy hozzá illő édességgel.