Nyaralj az otthonodban!

Itt a nyár! A gyerekek többet vannak otthon, így te is több időt töltesz a konyhában. Esténként a teraszon ücsörögsz a napi pörgés után, és próbálod kifújni magad?

Rád férne már a nyaralás, de nincs lehetőséged elmenni?

Akkor mutatunk pár költséghatékony tippet, amivel becsempészheted a nyarat otthonodba, hogy minden nap öröm legyen otthon megpihenni!Nyáron a legtöbben harsány színekre és mintákra vágyunk. Nem meglepő, hiszen a színek hatnak ránk, és mivel jó időben a közérzetünk is sokkal jobb, így nem szeretnék komor és sápadt árnyalatokkal körülvenni magunkat.

A színek élettérünkbe való becsempészésének legegyszerűbb és legolcsóbb módja a vágott vagy cserepes virág. Egy nagy csokor virág az asztalon üdítő színfoltja lehet egy asztalnak, akár kint, akár bent. Nem kell, hogy méregdrága csokrokat készíttessünk a virágossal. Kiránduljunk, gyűjtsünk mezei virágokat, ágakat és terméseket, és ezeket helyezzük el a lakásban.A gyümölcsökkel is hasonló a helyzet – egy szép dísztálba vagy pusztán az asztalra helyezve nagyon szép harmonikus és esztétikus eredményt érhetünk el velük. Vegyünk egy pár citrusfélét, és ha sikerül olyat vásárolnunk, amin még rajta van a levél, semmiképp ne szedjük le róla, meseszép asztaldísz lehet belőle.

Bent

Ha a virág és a gyümölcs már megvannak, keressünk színben hozzájuk illő vázát illetve tálat. Ez lehet egy vintage darab a nagymamától vagy a bolhapiacról, de készíthetünk is vázákat például konzervdobozból, amit vidám színre fújhatunk.

Tegyünk színes textil vagy papírszalvétákat az asztalra, még ha nem is használjuk!

Tipp:

Ha vendégeket várnánk, kössük át az evőeszközöket színes selyemszalagokkal. Nem egy nagy beruházás, bármelyik méterárusboltban beszerezhetjük, mégis remek látvány nyújt majd egy masnival átkötött kés és villa.

Bevallom, én nem vagyok oda a túlzottan színes és mintás tányérokért, mert sokszor bezavar az étel látványába, de ha valaki ezeket preferálja, tegye ki bátran az asztalra, csak arra ügyeljen, hogy ne legyen 4-5 színnél több az asztalon, mert nagyon kaotikus lesz a végeredmény. Persze divat az eklektika, de azért bánjunk csínján a színekkel és mintákkal!

Kint

Kinti terítéshez használhatjuk ugyanazt mint bent, de itt valamivel szabadabban keverhetjük az anyagokat. Egy sütögetéshez például bátran használhatunk színes papír- vagy műanyag tányérokat, ahogyan poharakat is. És persze ne feledkezzünk meg a mostanában oly divatos csíkos szívószálakról sem. Ilyenekhez nagyobb mennyiségben hozzájuthatunk például a Karcsi papírboltban.

Dekoráció nyárra - bazár
 1. Aprés mintás szalvéta: Butlers, 799 Ft
 2. Solvinden lampion: Ikea, 2 490 Ft
 3. Skarum párna: Ikea, 1 490 Ft
 4. Retro rizsestál: Butlers, 990 Ft
 5. Csíkos szívószálak: Karcsi papírboltja, 800 Ft
 6. Mixer pohár: Tesco, 229 Ft
 7. Metal teamécses, H&M, 490 Ft
 8. Üveg gyertyatál: Tesco, 349 Ft
 9. Kagyló alakú jégkockatartó: Nosalty webshop, 1 350 Ft
 10. Újrahasználható jégkocka: Nosalty webshop, 1 150 Ft
 11. Citrus bokor: Ikea, 4 490 Ft
 12. Muffin díszítő szett: Nosalty webshop, 1 700 Ft
 13. Dekorációs készlet: Ikea, 4 490 Ft

Fények

Égősorok, lampionok, mécsesek, viharlámpás – jöhet minden mennyiségben, nem igaz? Azért arra ügyeljünk, hogy gyerekek közelében inkább a villany- vagy elemes változatokat használjuk, lehetőség szerint ne a fáklyákat.

Textilek

Keverjük a színeket és a mintákat, de ahogyan már említettük, próbáljuk tartani a "4-5 színnél nem többet" elvét, és akkor nem hibázhatunk. Tegyünk párnákat a székekbe, a földre vagy épp a fűre, nem feltétlenül kényelmi, mint ebben az esetben inkább dekorációs céllal.

Címlapról ajánljuk

További cikkek