97 éves korában elhunyt a Francesco Rivella, a Nutella kitalálója

Rengeteg ikonikus termék fűzödik Francesco Rivella nevéhez.

Francesco Rivella, akit sokan a Nutella atyjaként ismertek, 97 éves korában elhunyt – jelentette be családja.

Üveges Nutellák a polcon
97 éves korában elhunyt a Francesco Rivella, a Nutella kitalálója

Rivella négy évtizeden keresztül dolgozott a Ferrerónál, és termékfejlesztőként kulcsszerepet játszott abban, hogy a vállalat nemzetközi hírnévre tegyen szert.

Rivella 1952-ben csatlakozott a Ferreróhoz, és kulcsszerepet játszott olyan ikonikus termékek megalkotásában, mint a TicTac, a Kinder és a Ferrero Rocher. Pályafutása során menedzseri, majd kutatási igazgatói pozíciót is betöltött, egészen 1993-as nyugdíjba vonulásáig.

Michele Ferrero bizalmasaként gyakran utazott, hogy a legjobb alapanyagokat szerezze be a csokoládégyár számára. Egyes beszámolók szerint maga a Nutella elnevezés is az ő nevéhez fűződik.

A Ferrero-csoport ma világszerte 47 ezer alkalmazottal működik, és termékeit 170 országban forgalmazzák. A vállalat továbbra is családi tulajdonban maradt, immár a harmadik generáció vezetésével.

Emlékére készíts el egy finom nutellás finomságot:

Nutellás fánkok

Vigyázat, veszélyes nutellásfánk-recept következik: 1,5 óra alatt elkészíthető, és kevesebb mint 5 perc alatt eltüntethető! :)

Forrásunk volt.


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Legújabb receptek

Ropogós sajtos hagymakarika

Tiktokon nagyon elterjedt ez a recept, ahol két hozzávalóból egy finom, egyszerű és még csak nem is egészségtelen nasit készítenek. Korábban erre a ropogós parmezánrétegre fektettek ...

Címlapról ajánljuk

Lehet, hogy csíp, de hasznos: 5 ok, amiért helye van...

Habár a csalánról a legtöbbünknek kellemetlen emlékei vannak, és a kertben sem megtűrt növény, azért jó tisztában lenni azzal, hogy nemcsak az egészségünkre van jó hatással (például csalántea vagy akár ételek formájában), hanem a kertünkben is hasznos növényként funkcionálhat.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...