Egészségesebb és sósabb lesz az étel a japánok találmányával

Okos evőpálcikával segítenének Japánban az embereknek visszaszorítani a sófogyasztás mennyiségét. A pálcák segítségével ízletesebbek lesznek az ételek, az is kiderül, hogyan.

Akár másfélszer sósabb lehet az étel annak az evőpálcikának a segítségével, melyet japán fejlesztők találtak ki a túlzott sófogyasztás visszaszorítására – derül ki a Telex.hu cikkéből.

Okos evőpálcikával segítenének Japánban az embereknek visszaszorítani a sófogyasztás mennyiségét

Az okos evőeszköz gyenge elektromos áram segítségével képes a nátriumionokat annyira módosítani, hogy azok a szájban sokkal sósabb érzetet keltsenek. Mijasita Homei egyetemi professzor és a Kirin Holdings nevű cég fejlesztésének köszönhetően az evőeszköz egy csuklópánton viselt apró számítógép segítségével képes fokozni az ízeket.

Az új találmány sok embernek segíthet csökkenteni a sófogyasztást, mely Japánban különösen magas egy főre nézve: a szigetországban az emberek átlagos napi sófogyasztása 10 gramm, ami kétszerese az ajánlott napi ajánlott mennyiségnek.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek