Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nemrég pár lépés is gondot okozott, most legyalogolta a maratont ez a kisfiú, hogy pénzt gyűjtsön

Az egyik legmeghatóbb történet, amit az utóbbi időben olvastunk.

Az agyi bénulással küzdő, autista Tobias Weller március elején még alig 50 métert tudott sétálni naponta. A 9 éves brit kisfiú azóta mégis legyalogolt nem kevesebb, mint 42 kilométert sheffieldi otthona környékén, hogy pénzt gyűjtsön, jótékony célra – írja a 24.hu.

A kisfiú, alias "Tobias százados' a példaképéről, a háborús veterán Tom Moore századosról kapta a nevét, aki járókeretével a háza 25 méteres udvarán nemrég száz kört tett meg - még a századik születésnapja előtt – , hogy pénzt gyűjtsön a koronavírus-járvánnyal küzdő brit egészségügyi dolgozók számára. A terve az volt, hogy körülbelül 400 ezer forintnak megfelelő fontot gyűjtsön, ám végül több mint 13 milliárd forintra rúgott az adomány, amiért II. Erzsébet királynő lovaggá ütötte.

A kisfiú eredetileg 500 fontot szeretett volna gyűjteni, ezért pedig 42 kilométert sétált, összesen 70 nap alatt. Tobias május 31-én fejezte be a maratont, a végösszeg pedig bőven felülmúlta a várakozást: több mint 90 ezer font, vagyis 36 millió forint lett, amit a Sheffieldi Gyermekkórház és a speciális iskolája kapott.

Tobias maga is meglepődött, hogy teljesíteni tudta a távot, és ennek megfelelően fantasztikusan érzi most magát. Állítása szerint rengeteg erőt adott neki a szomszédok folyamatos tapsa és biztatása is, ezért úgy döntött, hogy nem elégszik meg ennyivel, és további 8 kilométerrel megtoldja a távot, hogy felkerekítse 50 kilométerre.

Ezeket olvastad már? 

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!