Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nem rajongsz a karácsonyért? Túlélőkalauz a szeretet ünnepére

Attól függetlenül, hogy mindenhonnan ömlik ránk a cukormázas ünnepi hangulat, a való élet és a karácsonnyal kapcsolatos érzéseink általában eltérhetnek az „elvárttól”.

Karácsonykor sokakban felerősödnek a depresszív érzések, a szorongás, és a régi karácsonyok nem feltétlen kellemes emlékei is felidéződnek. Az is lehet, hogy az életed épp egy olyan fázisba ért, ami miatt a padlón vagy, vagyis nem biztos, hogy számodra ez az év legszebb időszaka.

Szabad szomorkodnod!

Ha szomorúnak érzed magad, nyugodtan add ki magadból. Nem kell úgy tenned, mintha minden rendben lenne: megengedheted magadnak a szomorkodást, a bánatot, vagy akár azt is, hogy dühösnek érezd magad.

Állj a realitások talaján!

Légy azzal tisztában, hogy amit a reklámok és a karácsonyi filmek sugallnak, az nem a valóság. Nem minden családban díszítik a karácsonyfát mosolyogva, és az anyák sem sütnek-főznek határtalan lelkesedéssel, hogy aztán a nap végén kicsattanó örömmel játszhassanak a gyerekeikkel.

Találkozz a barátaiddal

Üljetek be egy kávézóba, menjetek el meginni valamit, vagy nézzetek meg egy filmet. A baráti kapcsolatok stabilitást adnak, és energiával töltenek fel. Ha nem akarsz a lakásból kimozdulni, hívd át azt a barátodat.

Tudd mikor kell elköszönni!

A családlátogatás alkalmával azt érzed, hogy bárhol szívesebben lennél, mint ahol éppen vagy? Menj ki, végy egy nagy levegőt, és ha kell, hívd fel a legközelebbi barátodat néhány percre. De tudd, az sem tragédia, ha elköszönsz, és távozol.

Nem kötelező bájcsevegned

Ha unod, vagy tapintatlannak tartod a rokonok az irányú kérdéseit, amik a magánéletedre vonatkoznak, nyugodtan mondd meg, hogy erről nem kívánsz beszélni. Határozottan válts témát, és irányítsd te a beszélgetést.

Ezeket olvastad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!