Így tárold a sajtot helyesen: ezzel az egyszerű módszerrel hetekig megőrzi frissességét

Ha nem tároljuk megfelelően, a sajt hamar a szemetesbe kerül. Ezzel az egyszerű módszerrel akár hetekig is megőrizheted a frissességét. Napi Tippünk következik:

A sajtot sokan használjuk alapanyagként, szinte mindenki imádja. A nem megfelelő tárolás azonban már néhány nap alatt tönkreteheti ezt a finom és drága tejterméket. A kemény sajtok, mint a cheddar, mindössze néhány nap alatt kiszáradhatnak, elszíneződhetnek, vagy akár penészesedésnek is indulhatnak azért, mert a vágott felületet szabadon hagyjuk a hűtő hideg, száraz levegőjében. Van megoldás!

folpackkal csomagolt vágott sajtok
Csak a sajt vágott felületére tegyünk folpackot, hogy megőrizze frissességét

Olcsó konyhai trükk, amivel jócskán meghosszabbíthatjuk a sajt frissességét

A folpack, azaz a frissen tartó fólia az egyik legjobb eszköz a sajt frissességének megőrzésére- amennyiben helyesen használjuk – írja a Mirror. A sikeres sajttárolás titka, hogy csak a vágott felületet tekerjük be, a kéreg maradjon szabadon, hogy a sajt lélegezhessen. Ez megelőzi, hogy befülledjen, túl nedvessé váljon vagy kiszáradjon.

Fontos még, hogy a fóliát minden vágás után cseréljük le – ne hagyjuk rajta napokig ugyanazt a darabot, mert az elősegíti a penészesedést.

A sajtoknak a legideálisabb hely a hűtőben a zöldségesfiók. Ez a rekesz a hűtő viszonylag melegebb része, ami sokkal jobban megfelel a sajtoknak, mint a felső, hidegebb polcok.

A sajt eltarthatósága függ a típusától és a tárolási módjától

  • A bontatlan sajtok akár hónapokkal a „minőségét megőrzi” dátum után is fogyaszthatók, ha hűtőben tároljuk őket.
  • A lágy sajtok felbontás után 7 napig,
  • a kemény sajtok akár 30 napig is elállnak.

Csak jól kell tárolnunk őket!

Forrásunk volt.


Még több tipp és trükk itt:

Legújabb receptek

Lazacpogácsa

A különféle halfasírtok eredetileg maradékmentés céljából készültek, lazacból azonban annyira finom halpogácsát készíthetünk, hogy érdemes külön emiatt venni egy adagot. A sült ...

Bodzasorbet

Az otthon elrakott vagy éppen boltban vett bodzaszörpöt két másik hozzávalóval és egy pofonegyszerű technikával könnyedén házi sorbet-vé alakíthatjuk. Tényleg érdemes kipróbálni, ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Egyszerű tökfőzelék

Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.