Így tárold a sajtot helyesen: ezzel az egyszerű módszerrel hetekig megőrzi frissességét

Ha nem tároljuk megfelelően, a sajt hamar a szemetesbe kerül. Ezzel az egyszerű módszerrel akár hetekig is megőrizheted a frissességét. Napi Tippünk következik:

A sajtot sokan használjuk alapanyagként, szinte mindenki imádja. A nem megfelelő tárolás azonban már néhány nap alatt tönkreteheti ezt a finom és drága tejterméket. A kemény sajtok, mint a cheddar, mindössze néhány nap alatt kiszáradhatnak, elszíneződhetnek, vagy akár penészesedésnek is indulhatnak azért, mert a vágott felületet szabadon hagyjuk a hűtő hideg, száraz levegőjében. Van megoldás!

folpackkal csomagolt vágott sajtok
Csak a sajt vágott felületére tegyünk folpackot, hogy megőrizze frissességét

Olcsó konyhai trükk, amivel jócskán meghosszabbíthatjuk a sajt frissességét

A folpack, azaz a frissen tartó fólia az egyik legjobb eszköz a sajt frissességének megőrzésére- amennyiben helyesen használjuk – írja a Mirror. A sikeres sajttárolás titka, hogy csak a vágott felületet tekerjük be, a kéreg maradjon szabadon, hogy a sajt lélegezhessen. Ez megelőzi, hogy befülledjen, túl nedvessé váljon vagy kiszáradjon.

Fontos még, hogy a fóliát minden vágás után cseréljük le – ne hagyjuk rajta napokig ugyanazt a darabot, mert az elősegíti a penészesedést.

A sajtoknak a legideálisabb hely a hűtőben a zöldségesfiók. Ez a rekesz a hűtő viszonylag melegebb része, ami sokkal jobban megfelel a sajtoknak, mint a felső, hidegebb polcok.

A sajt eltarthatósága függ a típusától és a tárolási módjától

  • A bontatlan sajtok akár hónapokkal a „minőségét megőrzi” dátum után is fogyaszthatók, ha hűtőben tároljuk őket.
  • A lágy sajtok felbontás után 7 napig,
  • a kemény sajtok akár 30 napig is elállnak.

Csak jól kell tárolnunk őket!

Forrásunk volt.


Még több tipp és trükk itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...