Ezzel a meglepő alapanyaggal együtt tárold a kenyeret, és egy héttel tovább friss marad

A kenyér szavatossági ideje maximum három-négy nap. Van azonban egy zöldség, amellyel együtt tárolva nem szárad ki, és akár egy hétnél is tovább ropogós maradhat. Napi Tippünk:

A szakértők szerint a kenyér frissességét az eredeti csomagolásában tartva is megőrizhetjük, ez ugyanis segíthet abban, hogy a pékáru számára biztosítsuk az ideális hőmérsékletet és a nedves környezetet, amelynek hála, a kenyér nem szárad ki, de nem is lesz penészes.

Így hosszabbíthatod meg a kenyér frissességét akár egy héttel is

A kenyér frissességének megőrzése érdekében még egy ropogós zellerszárat is tehetünk a zacskóba. Bár a zeller használata a kenyér frissen tartására szokatlannak tűnhet, tudományos magyarázatok alátámasztják ennek érvényességét.

Szakemberek szerint ez a kevésbé ismert módszer akár egy héttel is meghosszabbíthatja a kenyerünk eltarthatóságát.

A zeller egyik legfigyelemreméltóbb tulajdonsága a magas víztartalma, amely tömegének körülbelül 95%-a. Egy vagy két zellerszárat tehát érdemes a kenyérzsákba helyezni. A zellerszár elkezdi kipárologtatni magából a nedvességet, ezzel segít nedves mikroklímát teremteni a zacskó belsejében, csökkentve a kenyér nedvességvesztésének sebességét. Ennek eredményeként a kenyér hosszú ideig puha és nedves marad.

A szárzellerrel tárolt kenyeret érdemes a hűtőbe tenni, így a vekni egészen biztos, hogy megőrzi frissességét és puhaságát.

Tehát nagyon röviden: a zellerszár nedvességet bocsát ki, így megakadályozva a kenyér kiszáradását anélkül, hogy az megpenészesedne.

A légmentes kenyértartók és a műanyag zacskók nem ideálisak a kenyér tárolására. Utóbbiakra a szakértők szerint érdemes apró lyukakat vágni, annak érdekében, hogy a fölösleges nedvesség távozhasson. 

Forrásunk volt.


Olvass még zöldségekről!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...