Ezzel a meglepő alapanyaggal együtt tárold a kenyeret, és egy héttel tovább friss marad

A kenyér szavatossági ideje maximum három-négy nap. Van azonban egy zöldség, amellyel együtt tárolva nem szárad ki, és akár egy hétnél is tovább ropogós maradhat. Napi Tippünk:

A szakértők szerint a kenyér frissességét az eredeti csomagolásában tartva is megőrizhetjük, ez ugyanis segíthet abban, hogy a pékáru számára biztosítsuk az ideális hőmérsékletet és a nedves környezetet, amelynek hála, a kenyér nem szárad ki, de nem is lesz penészes.

Így hosszabbíthatod meg a kenyér frissességét akár egy héttel is

A kenyér frissességének megőrzése érdekében még egy ropogós zellerszárat is tehetünk a zacskóba. Bár a zeller használata a kenyér frissen tartására szokatlannak tűnhet, tudományos magyarázatok alátámasztják ennek érvényességét.

Szakemberek szerint ez a kevésbé ismert módszer akár egy héttel is meghosszabbíthatja a kenyerünk eltarthatóságát.

A zeller egyik legfigyelemreméltóbb tulajdonsága a magas víztartalma, amely tömegének körülbelül 95%-a. Egy vagy két zellerszárat tehát érdemes a kenyérzsákba helyezni. A zellerszár elkezdi kipárologtatni magából a nedvességet, ezzel segít nedves mikroklímát teremteni a zacskó belsejében, csökkentve a kenyér nedvességvesztésének sebességét. Ennek eredményeként a kenyér hosszú ideig puha és nedves marad.

A szárzellerrel tárolt kenyeret érdemes a hűtőbe tenni, így a vekni egészen biztos, hogy megőrzi frissességét és puhaságát.

Tehát nagyon röviden: a zellerszár nedvességet bocsát ki, így megakadályozva a kenyér kiszáradását anélkül, hogy az megpenészesedne.

A légmentes kenyértartók és a műanyag zacskók nem ideálisak a kenyér tárolására. Utóbbiakra a szakértők szerint érdemes apró lyukakat vágni, annak érdekében, hogy a fölösleges nedvesség távozhasson. 

Forrásunk volt.


Olvass még zöldségekről!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek