Ez az a trükk, amire vártál, hogy kés nélkül is el tudd távolítani a lazac bőrét

Ha eddig csak az állított meg a lazacsütésben, hogy nem tudtad, hogyan távolítsd el a bőrét, akkor figyelj, mert Napi Tippünkben egy olyan praktikát hozunk, amivel kés nélkül tudod megszabadítani a halat a nem kívánatos részétől.

Halakkal dolgozni nem egyszerű, különösen azok számára, akik ritkán használják ezt az alapanyagot. Már az első lépésnél, az előkészítésnél számos problémába lehet ütközni. Éles késsel kell dolgozni, ami egy óvatlan mozdulatnál megcsúszhat, és sérülést okozhat, de az is gyakorlást igényel, hogy miként tudod a bőrt úgy eltávolítani, hogy nem vágsz le vele együtt számottevő mennyiségű húst. Most azonban találtunk egy olyan trükköt, ami örökre megváltoztatja, hogyan készíted elő a lazacot: így pofonegyszerűen, pár pillanat alatt eltávolíthatod a lazac bőrét kés nélkül.

A tipp, amire vártál, hogy kés nélkül tudd eltávolítani a lazac bőrét

Első pillantásra, bevalljuk, nekünk is komoly kétségeink voltak, vajon tényleg működik-e ez a trükk, mert túl jónak és túl egyszerűnek tűnik ahhoz, hogy igaz legyen. Ugyanis mindössze egy adag forró vízre és egy papírtörlőre van szükség hozzá. Pedig tényleg működik, és ha egyszer kipróbáltad, nincs visszaút, mindig így akarod majd csinálni.

Soha többé nem fogod késsel tisztítani a lazacot!

Így néz ki a teljes folyamat:

@rosereisman

I’ve got the greatest hack for removing salmon skin! (If you want to remove it. Some enjoy the skin!) Have you tried this method? Drop a comment with your thoughts/ questions. #rosereisman #kitchenhack #salmonskin

♬ original sound - Rose Reisman

Először is, tedd a lazacot bőrével felfelé egy hűtőrácsra egy sekély tál fölé.

A tálnak elég mélynek kell lennie ahhoz, hogy a lazacról lefolyó vizet felfogja, és elég szélesnek ahhoz, hogy a lazac ne lógjon ki a széleken.

Ezután a vízforralódban forralj fel vizet, amit aztán a lazac bőrére öntesz. Lassan csorgasd a vizet, nehogy véletlenül rád loccsanjon a forró víz, miközben arra is ügyelsz, hogy a lazac bőrének teljes felületét érje a forró zuhatag. Ezután hagyd a lazacot 30 másodpercig / 1 percig állni.

Végezetül a papírtörlővel óvatosan válaszd le a bőrt a lazac húsáról. Voilá! A bőrt egyből le tudod majd törölni. Ha bizonyos helyeken nehéz eltávolítani, használj még egy kis forró vizet, hogy fellazuljon a bőr ott, ahol az a húshoz tapad.

Ezután már csak azt kell kitalálnod, milyen fogást készítesz a lecsupaszított lazacfilédből.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ezek a praktikák is érdekelhetnek:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Extrán ropogós krumpli

A krumplit nagyon sokféleképpen el tudjuk készíteni, ez most egy sült verzió, ami extrán ropogós a libazsír és a keményítő miatt. A zöldfűszerek különleges plusz ízt adnak neki, a ...

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Címlapról ajánljuk

Nem mindegy, hová kerül a karácsonyfa: A feng shui szerint...

A karácsonyi dekoráció nem csak látvány kérdése: tudatos elrendezéssel és harmonikus színválasztással az otthon valódi menedékké válhat az ünnepek alatt. A feng shui szemlélete segít abban, hogy a díszítés ne csak szép legyen, hanem támogassa a nyugalmat, az örömöt és az együtt töltött idő minőségét is.

Nosalty

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...