3 eset, amikor a konzerv hüvelyes jobb és 3, amikor a száraz

A száraz és konzerv hüvelyesek közti választás mögött állhat kényelmi vagy funkcionális döntés, esetleg íz- és állagbeli preferencia is. Azonban van, amikor nem mindegy, miből főzünk: nézzük a Napi Tipp keretében, mely helyzetek ezek.

Rengeteg előnye van a konzerv hüvelyeseknek a száraz szemekkel szemben: már alapból készre vannak főzve, villámgyors ételeket hozhatunk össze belőlük, és sokszínűen felhasználhatjuk őket. Azonban mindezekkel szemben ugyanúgy fel lehet sorolni a szárazbab érdemeit is: áthatóbb íz, felhasználhatóság hosszan főzött fogásokban, és így tovább. Egyes receptek megengedőek: mind a száraz, mind a konzerv hüvelyesek szerepelhetnek bennük, azonban vannak szigorú kivételek is – ezeket fogjuk most sorra venni.

Nézd meg galériánkban a hüvelyes ételeket:

Néhány recept, amit elkészíthetsz:

Főzz, értékelj és nyerj, vadonatúj játékunkban hasznos ajándékok várnak!

Még több konyhai ötlet, amit próbálj ki:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...