Olvassz fehér csokit 4 egyszerű módon

A fehér csokival mennyei desszerteket lehet készíteni, melyekhez általában az első lépés, hogy megolvasszuk. Napi Tippünkben most négy különböző és egyszerű módszert hoztunk ehhez!

A fehér csokit jóval ritkábban használjuk sütésnél, és ha igen, akkor is legtöbbször olvasztott állapotban van rá szükségünk. Mutatjuk, milyen lehetőségek közül válogathatsz, ha fehércsoki-olvasztásra kerül a sor a konyhádban!

Olvassz fehér csokit 4 egyszerű módon

Vízgőz fölött

 • Először tölts meg egy lábost félig vízzel. Közepes lángon forrald fel, de csak annyira, hogy a szélén apró buborékokat láss.
 • Ezután tedd egy fém tálba vagy hőálló üvegtálba a fehér csokit, amit aztán helyezz a lábas fölé. Figyelj, hogy a tál alja ne érintkezzen a vízzel!
 • Folyamatos kevergetés mellett olvaszd fel a fehér csokit.

Közvetlenül a tűzhelyen

Néhány figyelmeztetés ehhez a módszerhez: jó minőségű, vastag aljú lábost, és a tűzhely legkisebb gázrózsáját használd, hogy a hő minél kevésbé érje a csokit.

 • Helyezd az apróra felkockázott fehér csokit a vastag aljú lábasba, majd mehet a tűzhelyre, de figyelj, hogy alacsony hőmérsékletre legyen állítva!
 • Kevergesd a csokit folyamatosan, amíg teljesen felolvad. Ha a csoki nem olvad egyenletesen, és helyenként elkezd megperzselődni (érzed, hogy égni kezd!), vedd le a serpenyőt a tűzhelyről, és kavargasd tovább egy kicsit.

A mikróban

A mikrós módszer gyors és praktikus. Fontos, hogy közben figyelni kell a csokoládét, és időnként meg kell keverni, hogy megbizonyosodj róla, hogy nem sült át, és nem ég meg. Plusz a mikró teljesítményétől függően érdemes lehet kissé módosítani az intervallumokon, neked kell ismerned a saját berendezésedet.

 • Helyezd a fehér csokoládét egy mikróban használható tálba.
 • Ezután mikrózd 20 másodpercig max. teljesítményen vagy 30 másodpercig 50 százalékos teljesítményen, majd keverd meg.
 • Addig ismételgesd ezt, amíg a csokoládé nagyrészt elolvad, majd keverd meg, hogy az utolsó csokoládédarabkák is teljesen felolvadjanak.

Slow cooker/többfunkciós kukta

Ez egy meglepően hatékony módszer, amely nem igényel annyi időt, mint amennyire számítanál, de ez persze modellenként változhat.

 • Tedd a fehér csokoládét egy magas oldalú, hőálló edénybe.
 • Helyezd az edényt a slow cookerbe/kuktába.

Óvatosan adj hozzá annyi vizet, hogy elérje az edény oldalának felét. Ügyelj arra, hogy ne fröcskölj vizet a csokoládéba!

 • A max. fokozatot használd, majd hagyd fedetlenül a slow cookert.
 • Keverd meg a csokoládét, amikor az edény oldalán megolvadt darabok jelennek meg, és a csokoládé enyhén fényleni kezd. Ez az eszköztől függően 5-20 percig tarthat.
 • Folytasd a főzést, és gyakran kevergesd át a csokit addig, amíg elolvad.

Így mentsd meg a fehér csokit

Mivel a fehér csokoládé nagyon finom, könnyen becsomósodhat, ha az olvasztás közben gőz vagy víz kerül a tálba, vagy ha túlfő. A nedvesség hatására a fehér csokoládé összetapadhat, és szemcsés állagot kaphat, de van egy egyszerű megoldás erre: adj hozzá forrásban lévő vizet, kókuszolajat vagy növényi olajat, egy-egy teáskanálnyit egyszerre, és kevergesd, hogy sima legyen a csoki. Addig adagold a vizet vagy az olajat, amíg ez meg nem történik.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További konyhai tippeket leshetsz el innen:

Címlapról ajánljuk

További cikkek