Így még biztosan nem használtad a babkonzervet – 3 recept

A mindig megbízható babkonzerv sokunk kamrájának-konyhájának kötelező eleme. Használjuk mindenféle laktató fogásban a levestől a húsos raguig, azonban még így is akadnak kiaknázatlan képességei. Ezeket mutatja be a mai Napi Tipp.

Ha egy gyors és laktató ebédre vagy vacsorára van szükségünk, a babkonzerv irányában kell kotorásznunk a kamrapolcon. Ilyen esetekben ugyanis seperc alatt kész fogássá varázsolhatóak az előfőzött szemek. Persze más szándékokkal is közeledhetünk a hüvelyes felé: ezeket a (talán elsőre furcsának tűnő) kreatív felhasználási módokat vesszük most sorra, amelyek új életet lehelnek a babkonzervbe.

Nézd meg galériánkban a babkonzerv felhasználásának módjait:

Néhány babos recept, amit érdemes kipróbálni:

Ha tetszett eza cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Főzz, értékelj és nyerj, vadonatúj játékunkban hasznos ajándékok várnak!

Még több konyhai tipp, amit felvehetsz az arzenálba:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek