Nagyiprojekt: Maczkó nagyi most piskótát süt úgy, ahogy csak a nagyik tudnak

Baracklekvárral vagy csokipudinggal, feltekerve vagy lapokra vágva, teljesen mindegy, milyen formában, de a piskóta szó hallatán mindenkit jóféle gyerekkori érzés tölt el. 

Amikor a menzán piskótakocka a napi fogás, akkor gyerekek százai lélegeznek fel, hogy aznap legalább esznek valami jót. Ez az a süti, ami ha rossz, akkor is jó. Emlékszem, nem egyszer fordult elő, hogy összecsomósodott lisztdarabkára haraptam evés közben, de ez voltaképpen soha nem zavart. Hasonló tisztelet övezi a baracklekvárral feltekert változatot vagy a vajas krémekkel megkent lapokra vágott piskótát is.

Mivel a legtöbb ember a nagyijához köti ezt a kultikus süteményt, így legújabb Nagyiprojekt-részünkben Maczkó nagyi bevállalta, hogy piskótát készít nektek, nem is akárhogyan:

Maczkó nagyi ananászkrémes piskótareceptjét itt találod.

Sokszor éreztük tehát úgy, hogy ha másért nem is, a csokiöntetes piskótáért érdemes volt iskolába menni, de milyen az igazán jó piskótatészta? Ennek a rém egyszerű süteménynek egyetlen szabálya van. Az arányok.

A tökéletes piskóta 1:1:1, azaz 1 tojás, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál cukor elegye.

Egy rendes méretű piskóta kb. 6 tojásnál kezdődik, és borzasztó fontos, hogy a tojások hidegek legyenek, mikor belekerülnek a tésztába. Bár piskótát (elvileg) könnyű sütni, de valljuk be, a kedvenc nagyink tudja a legjobban elkészíteni!

Ezeket olvastad már?

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 konyhai eszköz, melyet évente kell cserélned

A konyhai eszközöket nemcsak akkor kell cserélni, ha már ténylegesen elhasználódtak. Mivel rengeteg baktérium kerülhet rájuk, már az alapos tisztítás sem mindig segít rajtuk, ezért érdemes őket évente cserélni, mert az egészséged bánhatja. Mutatjuk, melyek ezek az eszközök!