Nagyiprojekt: Maczkó nagyi most piskótát süt úgy, ahogy csak a nagyik tudnak

Baracklekvárral vagy csokipudinggal, feltekerve vagy lapokra vágva, teljesen mindegy, milyen formában, de a piskóta szó hallatán mindenkit jóféle gyerekkori érzés tölt el. 

Amikor a menzán piskótakocka a napi fogás, akkor gyerekek százai lélegeznek fel, hogy aznap legalább esznek valami jót. Ez az a süti, ami ha rossz, akkor is jó. Emlékszem, nem egyszer fordult elő, hogy összecsomósodott lisztdarabkára haraptam evés közben, de ez voltaképpen soha nem zavart. Hasonló tisztelet övezi a baracklekvárral feltekert változatot vagy a vajas krémekkel megkent lapokra vágott piskótát is.

Mivel a legtöbb ember a nagyijához köti ezt a kultikus süteményt, így legújabb Nagyiprojekt-részünkben Maczkó nagyi bevállalta, hogy piskótát készít nektek, nem is akárhogyan:

Maczkó nagyi ananászkrémes piskótareceptjét itt találod.

Sokszor éreztük tehát úgy, hogy ha másért nem is, a csokiöntetes piskótáért érdemes volt iskolába menni, de milyen az igazán jó piskótatészta? Ennek a rém egyszerű süteménynek egyetlen szabálya van. Az arányok.

A tökéletes piskóta 1:1:1, azaz 1 tojás, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál cukor elegye.

Egy rendes méretű piskóta kb. 6 tojásnál kezdődik, és borzasztó fontos, hogy a tojások hidegek legyenek, mikor belekerülnek a tésztába. Bár piskótát (elvileg) könnyű sütni, de valljuk be, a kedvenc nagyink tudja a legjobban elkészíteni!

Ezeket olvastad már?

Címlapról ajánljuk

További cikkek