Készítsétek el McMenemy Márk sültpaprikakrémes szendvicsét az őszi kirándulásra

Igazi kellemes indián nyár jellemzi eddig az őszt, így érdemes minél több időt a szabadban tölteni, piknikezni, kirándulni, túrázni. Ha pedig kirándulás, akkor szendvics, hiszen természetjárás közben megéhezve nincs is jobb egy töltelékkel rendesen megpakolt pékárunál.

McMenemy Márk is lelkes természetjáró, amikor épp nem a kertben tevékenykedik, így pontosan tudja, milyen egy igazán finom, laktató kirándulós szendvics! Korábban készített már tojássalátás és tonhalkrémes verziókat a konyhánkban, ezúttal pedig egy különleges, közel-keleti ihletésű bagelszendvics született, amiben a központi szerepet a muhammara játssza.

A muhammarás-zöldséges szendvics pontos receptjéért katt a képre!

A muhammara nem más, mint egy szír sültpaprikakrém, amihez a paprikát jó feketére kell sütni, majd megpucolni, és mindenféle izgalmas fűszerekkel összeturmixolni. Márk a saját konyhakertjéből hozott ehhez szépséges kápiapaprikákat, és a szedvicsbe is saját termelésű zöldségek kerültek.

Próbáld ki ezeket a szendvicseket is, kirándulásra és iskolai tízórainak egyaránt szuperek:

A muhammara készítése igazán nem bonyolult, ha megsütöttük, majd lefedve pihentettük és megpucoltuk a kápia- (vagy kaliforniai) paprikákat, gyakorlatilag a nehezén túl is vagyunk. A sült paprikahús a diótól és a gránátalmasziruptól nyeri el jellegzetes ízét a muhammarában, de nem maradhatnak el a klasszikus közel-keleti fűszerek sem, így bátran tegyünk bele koriandermagot, római köményt és füstölt fűszerpaprikát is. Az ízek egyensúlya érdekében kerül még bele citromlé és méz is, a sűrűségről pedig némi zsemlemorzsa fog gondoskodni.

Ha elkészítenéd Márk muhammarás szendvicsért, kattints a képre!

De mit sem ér egy zöldségkrém, ha nem igazán krémes, ez a muhammara pedig a Vénusz+Zabos kenőmargarintól lesz krémesen lágy és jól kenhető. A sültpaprikakrém önmagában teljesen tejmentes, így az is bátran bevetheti, aki nem fogyaszt tejterméket vagy állati eredetű alapanyagokat.

A szendvicshez ezúttal bageleket választott Márk, amit először a Vénusz+Zabos kenőmargarinnal, majd a muhammarával kent meg.

Erre jöttek a zöldségek - esetünkben salátalevél, paradicsomszelet, uborkakarikák és bazsalikom -, majd pár szelet lágy kecskesajt. Természetesen a szendvics töltelékét ízlés szerint lehet variálni, de ebben a kombinációban biztosan nem fog csalódni senki. Amennyiben nem fogy el mind a muhammara, tároljuk hűtőben, hiszen mártogatósnak is remek, sőt, akár tésztákhoz is használhatjuk szószként.

A muhammarás-zöldséges szendvics pontos receptjéért katt a képre!

Ha pedig készen vannak a szendvicsek, már nincs is más hátra, mint bevetni magunkat a természetbe!

Nézzétek meg videón is, amit Márk elkészíti ezt a szuper szendvicset:

A muhammarás-zöldséges szendvics pontos receptjét itt találjátok.

Keress még több Vénusz+ Zabos kenőmargarinnal kapcsolatos anyagot itt!

Címlapról ajánljuk

Tavaszi quiche-receptek

A quiche sokak receptrepertoárjában nem szerepel, ami nagy kár, ugyanis a francia pite kény és kedv szerint alakítható, igazítható mind a szezonhoz, mind a különböző igényekhez is. Jöjjön most pár tavaszi csoda!

Nosalty

További cikkek