Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Így tartsd tisztán könnyedén a mosogatót és környékét!

A mosogató a konyhánkban igazi baktériumforrás, épp ezért érdemes gyakran és szakszerűen megtisztítani a szennyeződésektől. Itt van pár egyszerű trükk!

A konyhai mosogatót szinte minden egyes nap használjuk, elkerülhetetlen, hogy különböző ételmaradékok és szennyeződések kerüljenek bele, ami természetesen rengeteg baktérium és veszélyes kórokozók megjelenésére ad lehetőséget. Szakértők szerint hetente legalább egyszer teljesen fertőtleníteni kellene a mosogatót, de a csapra és a lefolyóra is ügyelsz?

A konyhai mosogatóban több baktérium lehet, mint egy nyilvános WC-ben, épp ezért ügyeljünk rá, hogy rendszeresen tisztára sikáljuk, ne csak a mosogatót magát, de minden más területet is, amivel érintkeznek a különböző ételmaradékok. Íme a hatékony tisztításának legegyszerűbb trükkjei:
 

1. A mosogató 

Mindössze egy kis szódabikarbóna és egy tál szappanos víz, már ez is csodákat tehet. Előbbi ugyanis pont annyira dörzsöli meg csak a felületet, hogy ne tegyen kárt a rozsdamentes acél felületekben, mégis hatékonyan feloldja a zsírfoltokat. Használj forróvizet és viselj gumikesztyűt is, és indulhat a tisztogatás. Természetesen, ha kerámia, porcelán mosogatóról van szó, akkor is működik, de speciálisan az adott anyagra kifejlesztett tisztítószert is használhatsz, a lényeg a rendszerességben rejlik! 
 

2. Konyhai csaptelep és szórófej

A csaptelepen és a szórófejen rettenetesen bosszantó, amikor lerakódik a vízkő, a kemény víz sajnos hamar megteszi hatását, és egyre nehezebben nyitható meg a csap és a víz is csak csepegve érkezik belőle, majd végül el is dugul. Semmi más teendőd, mint ecetben áztatni egy rövid ideig, amíg kitakaríthatsz valami mást is. Meg fogsz lepődni, milyen gyorsan csillogó felület lesz a jutalmat. A csaptelep felületét pedig egy kis darab viaszpapírral súrold meg, segít benne, hogy elkerüld a foltokat.
 

3. A lefolyó

Jaj, az a bosszantó dugulás! Ha nincsen kéznél speciális gél, vagy szer, ami megoldhatná a problémát, akkor ház praktikával is könnyedén sikereket érhetünk el. Egy kevés szódabikarbóna itt is, citromlével elkeverve csodát tesz. Engedd meg a forró folyóvizet, majd öntsd a mosogatóba a keveréket és hagyd, hogy a dugulást magától feloldja a házi praktika. 
 

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: iStock

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!