Mókás szendvicsek gyereknapra

Nem könnyű ötletes gyereknapi finomságokat készíteni, főleg, ha nem akarunk hosszú órákat vesződni a konyhában. De ezekért a mesés, vicces szendvicsekért érdemes!

Nem könnyű ötletes gyereknapi finomságokat készíteni, főleg, ha nem akarunk hosszú órákat vesződni a konyhában. De ezekért a mesés, vicces szendvicsekért érdemes!

{ CKÉP = 76470, 6 }

Vicces szendvicsek, egészséges alapanyagok

Az első és legfontosabb: a szokásos zsemle-felvágott gyors kombinációja helyett legyünk kreatívak. Itt a jó idő, most már rengeteg zöldség várja, hogy a tányérokra kerüljön. Ha tehetjük, látogassunk ki a piacra, sokkal szebb árut kaphatunk a szupermarketekben fellelhető készletek helyett. Ha kenyér- vagy zsemlesütésre vállalkozunk, szerezzünk be teljes kiőrlésű lisztet, legalább részben készüljön ebből a gyereknapi szendvicsalap.

Móka a tányéron

A gyerekek nagyon értékelik, ha a kedvenc meséik hősei elevenednek meg a valóságban, legszívesebben minden játékukba belecsempésznék a legkedveltebb figurákat. Ha egyébként nehezen vesszük rá őket a zöldségevésre, itt a remek alkalom, hogy mindenféle egészséges növényből mosolygó arcokat, figurákat alkossunk a szendvicseikre. Az alap lehet körözött, a felvágottak közül érdemes drágábbat venni, mert ebben az esetben sajnos érvényesül a „jobb a drágább” elve.

Varázsoljunk!

Próbálkozhatunk házi készítésű tojás- és zöldségkrémekkel. Az itthon is kapható fűszereknek immár se szeri, se száma, ezekkel pompás aromákat varázsolhatunk a szendvicsekre, a gyerekeknek persze az enyhébb változatokkal. A fűszerpaprika, fehér bors, metélőhagyma tökéletes párt alkotnak a frissen megkent kenyérszeletekkel. Ez a nap a legkisebbekről szól, tegyük emlékezetessé számukra!

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?