2019 lakberendezési trendjei – Retro Pop, a modern nosztalgia

A ’70-es évek a mikrofonfrizurák, gigantikus trapéznadrágok, futurisztikus bútorok és geometrikus minták kora volt - a trend némi ráncfelvarrás után 2019-ben is hódítani fog.

Ha szereted a határozott kontúrokat, az erős, egymástól elütő színeket és a szokatlan formákat, a retro pop világa neked való. A vidám színek, a játékos, geometrikus minták egyet jelentenek a modern köntösbe öltöztetett ’70-es évekkel.

Ami a ’70-es években futurisztikusnak tűnt, az ma már retronak számít, azonban a szokatlan formákkal és az élénk színekkel még ma is egyedi stílust adhatunk az otthonunknak.

Ha a retro pop mellett döntesz, egy sötétítő függöny sem csak a funkcionalitás puszta megtestesítője lesz, hanem egy látványelem, ami meghatározhatja a nappalid karakterét.

Az éles kontúrok, a vibráló színek és a geometrikus minták a retro pop jellegzetességei. Ez a stílus tökéletes választás azoknak, akiknek a skandináv életérzés helyett inkább a kontrasztok világa felé húz a szíve.

Az erőteljes színek, a kerek és a szögletes formák látszólag véletlenszerű keverése biztos, hogy egy vendégedet sem hagyják hidegen.

A szokatlan kiegészítők, a feltűnő tapéták, a figyelemfelkeltő festmények mind a retro pop sajátjai. A reto pop az életvidám, kreatív személyiségeknek ad végtelen lehetőséget arra, hogy olyan felnőttkori játszótérré változtassák lakásukat, ahol öröm alkotni.

A stílus kialakításánál arra ügyelj, hogy ha nagy felületet szentelsz a geometrikus mintáknak, legalább akkora teret adj az egyszínű színeknek, elemeknek is, ahol megpihenhet a tekinteted.

Az élénk színek életre keltik a teret, és ha ügyesen csinálod, még az egymástól eltérő minták és alakzatok keverése is egyensúlyt teremthet. A retro pop egyet jelent a komfortzónán túli világ örömével.

Ezeket olvastad már?

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?