2019 lakberendezési trendjei – Retro Pop, a modern nosztalgia

A ’70-es évek a mikrofonfrizurák, gigantikus trapéznadrágok, futurisztikus bútorok és geometrikus minták kora volt - a trend némi ráncfelvarrás után 2019-ben is hódítani fog.

Ha szereted a határozott kontúrokat, az erős, egymástól elütő színeket és a szokatlan formákat, a retro pop világa neked való. A vidám színek, a játékos, geometrikus minták egyet jelentenek a modern köntösbe öltöztetett ’70-es évekkel.

Ami a ’70-es években futurisztikusnak tűnt, az ma már retronak számít, azonban a szokatlan formákkal és az élénk színekkel még ma is egyedi stílust adhatunk az otthonunknak.

Ha a retro pop mellett döntesz, egy sötétítő függöny sem csak a funkcionalitás puszta megtestesítője lesz, hanem egy látványelem, ami meghatározhatja a nappalid karakterét.

Az éles kontúrok, a vibráló színek és a geometrikus minták a retro pop jellegzetességei. Ez a stílus tökéletes választás azoknak, akiknek a skandináv életérzés helyett inkább a kontrasztok világa felé húz a szíve.

Az erőteljes színek, a kerek és a szögletes formák látszólag véletlenszerű keverése biztos, hogy egy vendégedet sem hagyják hidegen.

A szokatlan kiegészítők, a feltűnő tapéták, a figyelemfelkeltő festmények mind a retro pop sajátjai. A reto pop az életvidám, kreatív személyiségeknek ad végtelen lehetőséget arra, hogy olyan felnőttkori játszótérré változtassák lakásukat, ahol öröm alkotni.

A stílus kialakításánál arra ügyelj, hogy ha nagy felületet szentelsz a geometrikus mintáknak, legalább akkora teret adj az egyszínű színeknek, elemeknek is, ahol megpihenhet a tekinteted.

Az élénk színek életre keltik a teret, és ha ügyesen csinálod, még az egymástól eltérő minták és alakzatok keverése is egyensúlyt teremthet. A retro pop egyet jelent a komfortzónán túli világ örömével.

Ezeket olvastad már?

Címlapról ajánljuk

További cikkek