Minigazdaság a város szívében

A  szürkemarhák lenyűgöző látványa után a hazai finomságok között kísérhettük figyelemmel a magyar agrárvilág színe-javát. Néha ámulatba estünk, mondjuk volt is mitől!

A sajtokból nemcsak kóstolni, hazavinni is érdemes volt

A szakkiállítás 1970 óta viseli az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari Kiállítás és Vásár (OMÉK) nevet. Helyszíne a II. világháborút követően hagyományosan Budapesten az Albertirsai út, Pongrác úti kiállítási és tenyészállatvásár-telep lett.

453 kilós tenyészkan, aki alig három év alatt 423 malacot nemzett

Az idén 76. alkalommal megrendezett OMÉK szeptember 18–22. között az eddigieknél még szélesebb kínálattal és színesebb kiállítással várta a kedves érdeklődőket a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban. Az eseményt a Magyar Turizmus Zrt., Agrármarketing Centrum vezérigazgatósága (AMC) rendezte.

A McDonald's Magyarország standja

Hazánk legjelentősebb agrárseregszemléjének célja az volt, hogy az 2011-ben rendezett jubileumi, 75. OMÉK sikerét megismételhessék. Az eltelt 2 év szakmai eredményeit bemutathassák; a fejlett, hatékony, környezettudatos gazdálkodás fejleményeit megismertessék. A fogyasztókat pedig tájékoztassák arról, hogy a magyar termékek szigorúan ellenőrzött folyamatok során jutnak el asztalukra, ezáltal garantált a magasabb minőség és a nagyfokú élelmiszer-biztonság.

A naposcsibe-simogatóban

A szervezők reményei szerint a rendezvényen az élő állatok bemutatásával és az állatsimogatóval közelebb vihették a fővárosiakhoz a vidéki élet mindennapjait. E törekvésüket szolgálták a különböző bemutatók, az interaktív attrakciók, a hagyományos ételeket és italokat, népi portékákat kínáló hangulatos árusorok, valamint a színpadi programok és vetélkedők is. Idén óriási PR- és reklámkampány gondoskodott az OMÉK százezres nagyságrendű látogatottságáról.

Sió gyümölcslevek

A rendezvény agrárdiplomáciai szempontból is nagy jelentőségű, különleges színfolt volt az Európai Unióban. Számos hazai és külföldi vezető agrárpolitikus, miniszter és államtitkár tisztelte meg jelenlétével az idei kiállítást és vásárt.

Soós tészta standja Laci bácsival

A több mint 600 kiállító igencsak kitett magáért. Kis-, közép- és nagy- agrár vállalkozások mutatták meg termékeiket, tenyésztett állataikat, mellettük kisgazdák árulhatták termékeiket. Az ételsorokon hazai ízek közül választhattak az odalátogatók. Ez a színpompás kavalkád nemcsak a szakma képviselőinek, hanem a családoknak is sok látnivalóval szolgált az elmúlt hétvégén.

Országos Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari Kiállítás és Vásár >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha valami egészséges édességre vágysz, ne keress tovább – Leteszteltük...

A diéta alatt nagyon nehéz olyan édességet találnunk, mely nemcsak kalóriaszegény, de finom és egészséges is. Szerencsére ma már vannak olyan termékek a piacon, melyek megfelelnek ezeknek az elvárásoknak. A szerkesztőségünknek most volt szerencséje megkóstolni a Good Calories termékeit, melyek minden eddig említett jótulajdonsággal rendelkeznek. Nézzük, mi volt a véleményünk!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ünnepi bevásárlás egyszerűen!

Az ünnepi készülődés nemcsak ráhangolódást, de komoly szervezést is igényel. Szerencsére nálunk, az ALDI-ban mindent megkaphatsz, amire csak szükséged lehet, legyen szó a karácsonyi vagy épp szilveszteri menü alapanyagairól, a kedvenc süteményed hozzávalóiról, otthonod ünnepi dekorációjáról vagy a családodnak és barátaidnak szánt ajándékokról – velünk időt és nem kevés pénzt is spórolhatsz.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ennyibe kerül egy vacsora Rácz Jenőnél vagy Sárközi Ákosnál –...

Amióta a kereskedelmi tévékben főműsoridőben vetítenek gasztros realityshow-kat, többek számára lett vonzó a fine dining éttermek magasra pozícionált világa. Ha egész évben nem is költünk ilyen élményekre, az év végi ünnepek idején jól jöhet ajándékötletként. Olcsó menüket nem ígérünk, emlékezetes gasztroélményeket annál inkább!