Minigazdaság a város szívében

A  szürkemarhák lenyűgöző látványa után a hazai finomságok között kísérhettük figyelemmel a magyar agrárvilág színe-javát. Néha ámulatba estünk, mondjuk volt is mitől!

A sajtokból nemcsak kóstolni, hazavinni is érdemes volt

A szakkiállítás 1970 óta viseli az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari Kiállítás és Vásár (OMÉK) nevet. Helyszíne a II. világháborút követően hagyományosan Budapesten az Albertirsai út, Pongrác úti kiállítási és tenyészállatvásár-telep lett.

453 kilós tenyészkan, aki alig három év alatt 423 malacot nemzett

Az idén 76. alkalommal megrendezett OMÉK szeptember 18–22. között az eddigieknél még szélesebb kínálattal és színesebb kiállítással várta a kedves érdeklődőket a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban. Az eseményt a Magyar Turizmus Zrt., Agrármarketing Centrum vezérigazgatósága (AMC) rendezte.

A McDonald's Magyarország standja

Hazánk legjelentősebb agrárseregszemléjének célja az volt, hogy az 2011-ben rendezett jubileumi, 75. OMÉK sikerét megismételhessék. Az eltelt 2 év szakmai eredményeit bemutathassák; a fejlett, hatékony, környezettudatos gazdálkodás fejleményeit megismertessék. A fogyasztókat pedig tájékoztassák arról, hogy a magyar termékek szigorúan ellenőrzött folyamatok során jutnak el asztalukra, ezáltal garantált a magasabb minőség és a nagyfokú élelmiszer-biztonság.

A naposcsibe-simogatóban

A szervezők reményei szerint a rendezvényen az élő állatok bemutatásával és az állatsimogatóval közelebb vihették a fővárosiakhoz a vidéki élet mindennapjait. E törekvésüket szolgálták a különböző bemutatók, az interaktív attrakciók, a hagyományos ételeket és italokat, népi portékákat kínáló hangulatos árusorok, valamint a színpadi programok és vetélkedők is. Idén óriási PR- és reklámkampány gondoskodott az OMÉK százezres nagyságrendű látogatottságáról.

Sió gyümölcslevek

A rendezvény agrárdiplomáciai szempontból is nagy jelentőségű, különleges színfolt volt az Európai Unióban. Számos hazai és külföldi vezető agrárpolitikus, miniszter és államtitkár tisztelte meg jelenlétével az idei kiállítást és vásárt.

Soós tészta standja Laci bácsival

A több mint 600 kiállító igencsak kitett magáért. Kis-, közép- és nagy- agrár vállalkozások mutatták meg termékeiket, tenyésztett állataikat, mellettük kisgazdák árulhatták termékeiket. Az ételsorokon hazai ízek közül választhattak az odalátogatók. Ez a színpompás kavalkád nemcsak a szakma képviselőinek, hanem a családoknak is sok látnivalóval szolgált az elmúlt hétvégén.

Országos Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari Kiállítás és Vásár >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Címlapról ajánljuk

Így fékezd meg, hogy csilliárdokba kerüljön a karácsonyi lakoma

Karácsonykor általában mindenből kicsit többet készítünk és ha az év többi napján nem is, ilyenkor igyekszünk különlegesebb, drágább alapanyagokból főzni, gazdagabb, igazi ünnepi lakomákat rendezni. Idén azonban a legtöbben jobban meggondolják, mire mennyit költenek, kreatív ötleteket adunk a finom, de nem elszállós karácsonyi finomságokhoz.

Szekeres Dóra

További cikkek