Minden tészta álma – paradicsomszósz

Végre tele a piac édes, nyári paradicsomokkal, használjuk ki, és főzzük meg a legjobb tésztaszószt! A legjobb, ami a paradicsommal történhet, a friss, vajas kenyérre kerülést leszámítva.

Mindenkinek van az „ÉTEL”, amit először sütött/főzött. A bátrak piskótával, a konzervatívok tejbegrízzel és rántottával, az újhullámosak pedig félig kész vagy porkajával kezdenek. Ha ma elém állna valaki, aki teljesen kezdő, és megkérdezné, mit javaslok elsőre elkészíteni, azt mondanám, két fontos receptem van, amit el kellene sajátítanod. Az egyik a klasszikus pörkölt – ha ez nem fog ki rajtad, már van 10 alaprecepted, amit kedvedre variálhatsz. A másik csak átvitt értelemben az olasz konyha filozófiája: „a mindennapokban ne állj mellette hosszan, készítsd frissből és helyiből, add bele a szíved, aztán hosszan élvezd az eredményt”. Ez a szósz ennek a filozófiának az esszenciája. Szeretettel ajánljuk minden kezdőnek, és nem kezdőnek, aki egy falat Olaszországot akar a konyhába csalni.

Recept elmenthető itt >>

Még több paradicsomszósz recept itt >>

Még több paradicsomos tészta itt >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha valami egészséges édességre vágysz, ne keress tovább – Leteszteltük...

A diéta alatt nagyon nehéz olyan édességet találnunk, mely nemcsak kalóriaszegény, de finom és egészséges is. Szerencsére ma már vannak olyan termékek a piacon, melyek megfelelnek ezeknek az elvárásoknak. A szerkesztőségünknek most volt szerencséje megkóstolni a Good Calories termékeit, melyek minden eddig említett jótulajdonsággal rendelkeznek. Nézzük, mi volt a véleményünk!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Meleg előételek karácsonyra

Ha az első fogást sem hidegen tálalnád, akkor válasz valamilyen meleg előételt karácsonyra. Ezek alapból egy kicsit különlegesebbek, így biztosan elkápráztatod majd a vendégsereget velük.

Nosalty

További cikkek