Minden tészta álma – paradicsomszósz

Végre tele a piac édes, nyári paradicsomokkal, használjuk ki, és főzzük meg a legjobb tésztaszószt! A legjobb, ami a paradicsommal történhet, a friss, vajas kenyérre kerülést leszámítva.

Mindenkinek van az „ÉTEL”, amit először sütött/főzött. A bátrak piskótával, a konzervatívok tejbegrízzel és rántottával, az újhullámosak pedig félig kész vagy porkajával kezdenek. Ha ma elém állna valaki, aki teljesen kezdő, és megkérdezné, mit javaslok elsőre elkészíteni, azt mondanám, két fontos receptem van, amit el kellene sajátítanod. Az egyik a klasszikus pörkölt – ha ez nem fog ki rajtad, már van 10 alaprecepted, amit kedvedre variálhatsz. A másik csak átvitt értelemben az olasz konyha filozófiája: „a mindennapokban ne állj mellette hosszan, készítsd frissből és helyiből, add bele a szíved, aztán hosszan élvezd az eredményt”. Ez a szósz ennek a filozófiának az esszenciája. Szeretettel ajánljuk minden kezdőnek, és nem kezdőnek, aki egy falat Olaszországot akar a konyhába csalni.

Recept elmenthető itt >>

Még több paradicsomszósz recept itt >>

Még több paradicsomos tészta itt >>

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...