Mentamánia, a szezon slágere

Minden szezonnak megvan a maga kedvenc árnyalata, ez az idén nyáron a mentazöld. De a friss mentát nemcsak harsogó színe, hanem üdítő íze miatt is imádjuk!

Fotó: flickr - mint by Fernando Stankuns

Üde és üdítő

Ha hűs ízekre vágyunk, azonnal a mentára gondolunk! Akár az italainkat, akár a gyümölcsleveseinket, akár a desszertjeinket ízesítenénk, üdítenénk vele, nem tévedhetünk. Kiváló párost alkot a zöld citrom levével vagy a bazsalikom levelével, sőt a mentalevél a szintén harsogóan zöld borsóval is jól kijön!

Fotó: flickr - Mint drop - Babo style

Az idei nyár divatszíne

Mikor nyáron minden bezöldül, mi más is lehetne a kedvenc színünk, mint a zöld! Ebben az évben a divatdiktátorok ráadásul egy igazán kedves és kellemes árnyalatra biztatnak, ez pedig a mentazöld. Egy élénk nyári ruhában garantáltan minden szem rád szegeződik, de nyugodtan válogathatsz kiegészítők, kendők, ékszerek, táskák és cipők közül is mentaszínűt.

Szerzőnk kislányával

A mentazöld leginkább a klasszikus feketéhez és fehérhez illik, kombinálható a barna árnyalataival, de az arannyal, a bronzzal vagy az ezüsttel is páratlanul jó párost alkot.

Sokan aggódunk amiatt, hogy egy szín kövérít vagy karcsúsít-e. A menta ebből a szempontból szerencseszín, hiszen minden a ruha szabásán, a ruhadarabok megfelelő variálásán múlik!

Fotó: flickr - STREETSTYLE -Zylenia

És végül, egy kis színpszichológia! Amellett, hogy jó a szemnek, jó a lelkünknek is. A zöld szín nyugtatóan hat, és remek munkahelyi közérzetet biztosít. Sőt a barátság és az egyensúly színe is a zöld!

Köszönjük a divattippeket Mania by eeve-nek >>

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Címlapról ajánljuk

Kipróbáltuk a lehengerlő hangulattal csábító bükfürdői Caramell Premium Resort éttermeit

Minőségi alapanyagokból készített és a szezonalitást előtérbe helyező, ízekkel teli fogások, érthető konyha és teljes testi-lelki megújulás – csak hogy párat említsünk azokból az jellemzőkből, amelyek hozzájárulnak a kellemes kikapcsolódáshoz a Caramell Premium Resort-ban. Nemrég nekünk is lehetőségünk nyílt arra, hogy átadjuk magunkat a teljes pihenésnek a 4-csillagos szállodában, ahol természetesen a Mandala és Cardamom névre hallgató éttermeket is leteszteltük. A következőkben részletesebben is beszámolunk a szállodában szerzett élményeinkről, illetve bővebben kitérünk a kóstolt fogásokra is.

Hirdetés

További cikkek