Megújult a Traktor étterem a Bazilikánál – nagyon vagány újításokkal várják a vendégeket

Izgalmas dolgok történtek egy hét alatt a Traktor háza táján: alig 5 nap alatt  újjáépítették az étterem belső terét, hozzáigazítva a küllemet a gasztronómiai koncepcióhoz.

Vagány gasztronómiához vagány enteriőr: megújult a Traktor Étterem

Tavaly novemberben nyílt meg a Traktor Étterem a Bazilika szomszédságában, és azóta rengetegen megszerették azt a vagányságot, amit a konyhai stílusában Bicsár Attila és csapata képvisel. Most pedig azt a feladatot kapta a nemrég nemzetközi Red Dot elismerést elnyertLaki Eszter és Csap Viktor, hogy a helyszín megjelenését is igazítsák az ott kínált kulináris élményekhez - az eredmény pedig magáért beszél.

Bicsár Attila munkában

Aki az elmúlt egy évben járt már a Traktorban, az tudja, hogy ez az a hely, ahol a lehetőségek tárháza végtelen, hiszen csak rajtunk múlik, hogy mit hozunk ki a Bicsár Attila séf által elénk tárt, aktuális alapanyagokból készült fogások közül.

Egy olyan fúziós magyar konyha elemeiből kombinálhatunk, ahol egyaránt megtalálható a kínai ötfűszerrel tálalt kacsamell vagy a wasabis marhatatár, de a klasszikus rántott csirke, gulyásleves és a somlói galuska sem maradt le az étlapról.

Az ételfotók is magukért beszélnek

A vendégek kedvenc ételei azonban mégsem a főételek között keresendők, hiszen a Traktorban óriási hangsúlyt fektetnek a jobbnál jobb köretekre.

„Nálunk a köretválasztás igazán fontos része a rendelésnek, hiszen a zöldségeket kisebb tányérokon az asztal közepére tesszük, hogy vendégeink akár egymással is megosszák a különböző ízeket, melyek mindig nagy sikert aratnak. A magyar földekről, magyar termelőktől származó alapanyagokat közel-keleti vagy dél-amerikai fűszerekkel tesszük izgalmassá. Büszkén mondhatom, hogy nálunk mindenki megtalálhatja a saját étkezési szokásainak megfelelő fogást. Legyen szó ételérzékenységről, allergiáról vagy akár vegetáriánus, illetve vegán étkezésről” – mondja Bicsár Attila.

A nemrég nemzetközi Red Dot elismerést kapó Laki Eszter és a dániai tapasztalatokkal is rendelkező Csap Viktor a tervezés során mindvégig arra törekedtek, hogy munkájukkal az étterem ars poeticáját tükrözzék.

Szuper belső terek

„A mai építészet az egyediségről szól. Egyre inkább egyéniségeket, identitást hozunk létre az éttermek, bárok szállodák vendégei számára, ahol a design becsomagolja a hangulatot, az ízeket és a szolgáltatást” – véli Csap Viktor.

Laki Eszter elmondta, hogy a legizgalmasabb rész mindig az eleje és a vége: amikor az első „ecsetvonások” készülnek, és kirajzolódik a koncepció. Az új enteriőrben dominál a zöld és a pasztellszínek, amelyek izgalmas kombinációban jelennek meg a Traktor jellegzetes mintázatában.

Stílusosan egy traktor is díszíti az éttermet!

„A mintákat valamiféle hasznoskert-dzsungelérzés inspirálta, és a belsőépítészeti tervekkel szinkronban döntöttünk emellett” – tette hozzá Eszter.

A megújult Traktor Étterem modern, de barátságos megjelenésével, valamint változatlanul vagány konyhával várja a vendégeket.

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek