Megtaláltuk az ország legtökéletesebb brassóiját!

Ízes, letagadhatatlanul magyaros fogások modern köntösben - ezt kínálja a budapesti KIOSK étterem, mely hibátlan fogásaival mostantól nem csak Pesten, de Budán is elérhető.

A budapesti Clark Hotel éttermeként működő Beefbar Budapest egy kis időre elköszön steakimádó közönségétől, hogy egy pesti lokációt keresve nyissanak újra a prémium marhahús-szelekciójáról világszerte nevezetes étteremláncuk helyi intézményével. Az öröm az ürömben, hogy ezzel a tulajdonos, Hlatky-Schlichter Hubert(korábbi nagyinterjúnk itt olvasható - szerk.) sokak régi álmát váltja most valóra, hiszen a méltán népszerű, és óriási forgalmat lebonyolító pesti KIOSKután a Lánchíd budai hídfőjénél, a Beefbar helyén nyitotta meg új éttermét, a KIOSK Budát.

"Sokan nem tudják, de KIOSK már létezett Budán, még a háború előtt. Ha jól tudom, akkor a Gellért-hegyen volt egy Kiosk nevű hely, a másik pedig - a korabeli képek alapján - valahol a Pasaréti Sport Klub környékén lehetett" - kezdte új budai éttermének felvezetését a Michelin-csillagos Babel, Kiosk, Beefbar és a Leo éttermek tulajdonosa,Hlatky-Schlichter Hubert.

"Az indok, ami miatt végül a pesti Március 15. téren megtalálható KIOSK Budapest mellett a budaiaknak is nyitottunk, az volt, hogy annyit rágták a fülemet a vendégek, az ismerőseim és köztük a családom is. Nagyon indokolt volt, hogy a budai közegnek is legyen egy saját KIOSK étterme."

A pesti hely már alapjaiban egy modern magyar konyha étlapjával és fogásaival szerzett hazai és külföldi rajongókat magának, a budai étteremben pedig erre még egy lapáttal rátettek, hiszen erre itt még inkább van igény.

"A Beefbar működésének másfél éves tapasztalata alapján be kellett látnunk, hogy bár a koncepció nagyon jó volt, a budai lokáció nem kedvezett az étteremnek, ugyanis a Beefbar egy markánsabb, nagyvilágibb márka, ami tükröződik a minőségen és az árakon is. Nem arról van szó, hogy túlárazott lett volna: ár-érték arányban így is abszolút kedvező volt, hanem arról, hogy a nagyobb, tömeges külföldi turizmus itt egy kissé elmaradt" - folytatta Hubert, a Beefbar költözésének okairól.

Végül arra jutottak, hogy a Clark Hotel aljából elköltöztetik a Beefbart, helyére pedig egy olyan típusú étteremmel terveztek, ahová bárki, bármikor be tud ugrani akár menüzni, akár vacsorázni, mert reprezentatív és elérhetőbb árakon kínál népszerű magyar fogásokat."Egy ponton a fejemre csaptam, hogy tulajdonképpen én már csináltam egy ilyen éttermet, a pesti KIOSK-ot, aminek már régóta kerestük budai megfelelőjét".

Ezt követően alig három hét alatt lezajlott az arculatváltás, melynek részeként az enteriőrben meghagyták a Beefbar eddigi modern eleganciáját (kisebb változtatásokat terveznek a későbbiekben), az étlapon pedig a legnépszerűbb steakek is maradtak, például a rib-eye, az Angus marha, afilet mignonvagy épp atagliata. Őket egészítik ki a pesti KIOSK szignifikáns és közönségkedvenc ételei, amelyekhez hozzáadtak még több ízig-vérig magyaros fogást.

Így fest a Beefbarból lett KIOSK Buda elegáns enteriőrje

Akik tehát a pesti KIOSK régi nagy klasszikusait ennék Budán, azok megtalálják az étlapon a népszerű burgertriót, a club szendvicset, az isteni Caesar-salátáikat, a tradicionális borjú bécsit, a gulyáslevest vagy a mákos gubát, amiket a budai egységben Simala Gábor séf vezetésével prezentálnak a magas színvonalú éttermi lét kedvelőinek (Gábor volt korábban a Beefbar és a Clark tetőteraszán megtalálható Leo főszakácsa is - szerk.).

Az étterem ikonikus fogásai között szerepel Orosz Gábor executive séf ételkölteménye, a pesti étteremből már jól ismert gödöllői csirke, ami igazi bestsellerként nem maradhatott le a budai étlapról sem.

A gulyáslevest reszelt tésztával, kovászos kenyérrel és hegyes erős paprikával tálalják.

A gödöllői csirke tanyasi csirkemellből, kenyérpudinggal, vargányával és libamájmártással.

A töltött káposzta izgalmas új fogásként, Hubert személyes kérésére került a budai bázis kínálatába, amely tökéletesen hozza a hazai tradíciókkal rendelkező, nagyon ízes, de mégis újragondolt vonalat.

Az újragondolt töltött káposzta.

Ezt erősíti tovább a szintén újdonságként felkerülő marhapörkölt és a brassói, melyeket idehaza ilyen színvonalon még senki sem rakott össze újra tagliata marhából, a fogás esszenciáját adó, két napig gyöngyöztetett jus-vel.

A modern brassói aprópecsenye tagliata marhából, paprikával, paradicsommal és burgonyával.

"A mákos gubánkra is kifejezetten büszkék vagyunk, nagy klasszikus, ezt sem hagyhattuk ki a budai kínálatból" - mesélte Hubert a desszertfelhozatalról. "A városban már nagyon sokan próbálták leutánozni, mivel egy merőben más desszertté alakult, mint ahogy azt az eredeti receptúrában ismerhettünk meg. Van benne egy technikai trükk, amitől különleges lesz az állaga: kívül ropogós és meleg, belül hűvös a fagyitól, és még szinte folyik. Teljesen addiktív!"

Emellett szerették volna, hogy ha ez az étterem is adna egy olyan desszertkülönlegességet, melyet csak itt kaphatnak meg a vendégek, ezt pedig a békebeli időket megidézőtúrógombócban testesítették meg: tekintélyes méretű darab, mégis rezgős és pillekönnyű, roppanós pankómorzsával és enyhén porcukros tejföllel tálalva.

A mennyei túrógombóc vaníliás tejföllel.

A KIOSK Buda természetesen rendszeres programokkal is várja új és törzsvendégeit, a "Restaurant Bar Life" jeligéjükhöz híven megtöltik élettel a helyet: keddenként, a már jól ismert Candle Light estjükön lehúzzák a fényeket, és gyertyafényes enteriőrben, romantikus atmoszférában, élő zongoraesttel várják az itt vacsorázókat. Csütörtökönként a KIOSK Liveegy jóval pezsgőbb, szintén élőzenés estnek ígérkezik, ahol alkalomadtán táncra is perdülnek a vendégek, pont úgy, mint a pénteki és szombati estéken, amikor live DJ-vel hozzák a hangulatot. A hét utolsó napján igazi vasárnapi ebéddel várják a családokat a Family Lunchelnevezésű gasztroprogramjukon, táblás étlappal, melyen a legaktuálisabb illetve a séf által ajánlott fogások kapnak helyet, a legnépszerűbb magyaros klasszikusokkal.

Ezeket olvastad már?

Videó: Hering András/Réthly Dávid

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Húsvéti krémes sütemények

Húsvéti krémes süteményeket szeretnétek az ünnepi asztalra? Itt vagyunk mi, hogy 11 szemkápráztató sütikkel gyarapítsuk a recepttáraitokat.