Óriási hír! Két új magyar étterem is Michelin-csillagot kapott

A Babel és a Stand étterem is Michelin-csillagot kapott a ma Bécsben megrendezett díjkiosztó gálán.

A Piarista közben található Babel étterem és Széll Tamás Stand nevű étterme is Michelin-csillagot kapott. AMain Cities of Europe 2019-es bécsi eseményén Jókuti András, a Világevő blog szerkesztője is jelen van.

A Michelin Kalauz Main Cities of Europe kiadványát szerdán mutatták be Bécsben. A kalauzban 38 európai nagyváros legjobbnak ítélt éttermei szerepelnek, a csillagos éttermek mellett pedig a legszebb tányérokat bemutató éttermek, valamint a Bib Gourmand matricával jelölt, olcsóbb de színvonalas helyeket is feltüntetik (Budapesten a Fricska, a Petrus és a Stand 25 rendelkezik ezzel a címmel).

A Babel étterem tulajdonosa, Hlatky- Schlichter Hubert a következőket nyilatkozta a Világevő blognak közvetlenül azután, hogy értesült a hírről:

,,Könnyekkel küzdve írom ezeket a sorokat, borzasztóan boldogok és büszkék vagyunk a 10 éves tanulásunkra és a megtiszteltetésre. Hálásak vagyunk minden vendégünknek és segítőnknek, aki ezen az úton elkísért minket!

Magyar és erdélyi konyha talán egyben még ilyen kitüntetést nem kapott. Szeretünk Magyarország! Az élet szép."
Széll Tamás pedig röviden és tömören csak ennyit mondott:
"Örülünk :-)"

A Magyarországon található Michelin-csillagos éttermek száma ezzel hatra nőt, Az Onyx továbbra is kettő, a Borkonyha, a Costes és a Costes Downtown pedig egy-egy eddig megszerzett csillaggal büszkélkedhet.

A két új Michelin-csillagos étterembe mi is ellátogattunk, élményeinket itt és itt olvashatjátok!

A világszerte ismert Michelin kalauzokat 1900-ban mutatták be először, az első csillagot viszont jóval később, 1926-ban osztották ki. A háromcsillagos rendszert 1936-ban vezették be, idén a bécsiJuan Amador és a Steirereck étterem kaphatta meg, ezzel a legmagasabb fokozatot elérve a Michelin-csillagos éttermek között.

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Citromos és narancsos fánkcsigák

Arancini i limoncini di carnevale, így hívják Olaszországban ezeket a citrom- és narancshéjas cukorral csavart fánkokat. Érdemes mindkét citrushéjat bevetni, mert isteni lesz tőlük a ...

Téli caprese saláta

A napfényes nyár zamatos, lédús paradicsomokkal és friss bazsalikommal teli caprese salátái jelenleg szinte elérhetetlenek: készítsünk inkább egy szezonális, téli verziót. Ehhez nem ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...