Megoldás a tökéletes rántott sajthoz

Neked is mindig megszökik a sajt a bundából sütés közben? Mától nem fog! Összeszedtük a trükköket, a segítségünkkel tökéletes rántott sajt kerülhet az asztalra.

10 tipp a tökéletes rántott sajthoz:

  1. Kezdjük az elején, a sajtválasztásnál: először mindenképpen keményebb fajtát vásároljunk – a lágyabb sajtok nem alkalmasak erre a célra –, ha ez már profin megy, később lehet próbálkozni a camembert sajttal is.
  2. A sajtszeletek ideális vastagsága 5-7 mm.
  3. Lisztbe forgatás előtt mártsuk egy pillanatra tejbe vagy vízbe a sajtokat, hogy jobban tapadjon rájuk a liszt.
  4. Sokan a dupla panírozásra esküsznek: vannak akik lisz-tojás-liszt-tojás-zsemlemorzsa sorrendben bundázzák a sajtot, mások a liszt-tojás-prézli-tojás-prézli panírozásban bíznak. Lehet választani, vagy kipróbálni mindkettőt.
  5. Akár egy vagy két réteg bunda kerül a sajtra, a lényeg, hogy tökéletesen fedve legyen.

Rántott gouda sajt

Ha a sajtot panírozás előtt 1-2 órára hűtőbe tesszük, vagy egy félórára mélyhűtőbe, és utána csak egyszer panírozzuk, akkor is sokkal jobban fogja bírni a forró olajat. A panír ...

Bundázott sajt

Nagyon szeretem a rántott sajtot, de sokszor nincs kedvem a panírozással bajlódni. A barátom édesanyjától lestem el ezt a kis trükköt, kicsit hasonlít a palacsintatésztára. Így gyorsabb ...

  1. A mélyhűtős módszert is bevethetjük: bundázás előtt dugjuk fagyasztóba a sajtszeleteket, hogy jól lehűljenek, majd gyors panírozást követően azonnal süssük. Itt is választhatunk: akadnak, akik a bundázást követően mélyhűtik a sajtot.
  2. Fontos az olajhőmérséklet.Forró olajban, gyorsan süssük a rántott sajtot, ha szép aranyszínű a panír, kész is. (Ha túlsütjük, a bunda megég, a sajt pedig kifolyik, és a nem kellően meleg olaj is sajtszökéshez vezet.)
  3. Sütés közben ügyeljünk arra, hogy a sajtok ne érjenek egymáshoz, mert megsérülhet a bunda, és kifolyik a belsejük. Inkább süssük több adagban, de ne zsúfoljunk egyszerre túl sokat a serpenyőbe.
  4. A sajtokat megszúrni (vagyis villával forgatni) tilos, lapát vagy csipesz segítségével, alányúlva forgassuk.
  5. Akadnak olyanok is, akik nem fordítják meg a sajtot sütés közben, jó bő olajba teszik, és locsolgatják a tetejét.

Még több rántott sajt recept itt >>

Legújabb receptek

Vegán cézársaláta

A cézár saláta mindig egy jó megoldás, ha nem tudjuk mit együnk. Finom, egészséges és pikk-pakk elkészül. Mi most csavartunk rajta és az egészet növényi alapokra építettük.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...