Megoldás a tökéletes rántott sajthoz

Neked is mindig megszökik a sajt a bundából sütés közben? Mától nem fog! Összeszedtük a trükköket, a segítségünkkel tökéletes rántott sajt kerülhet az asztalra.

10 tipp a tökéletes rántott sajthoz:

  1. Kezdjük az elején, a sajtválasztásnál: először mindenképpen keményebb fajtát vásároljunk – a lágyabb sajtok nem alkalmasak erre a célra –, ha ez már profin megy, később lehet próbálkozni a camembert sajttal is.
  2. A sajtszeletek ideális vastagsága 5-7 mm.
  3. Lisztbe forgatás előtt mártsuk egy pillanatra tejbe vagy vízbe a sajtokat, hogy jobban tapadjon rájuk a liszt.
  4. Sokan a dupla panírozásra esküsznek: vannak akik lisz-tojás-liszt-tojás-zsemlemorzsa sorrendben bundázzák a sajtot, mások a liszt-tojás-prézli-tojás-prézli panírozásban bíznak. Lehet választani, vagy kipróbálni mindkettőt.
  5. Akár egy vagy két réteg bunda kerül a sajtra, a lényeg, hogy tökéletesen fedve legyen.
  1. A mélyhűtős módszert is bevethetjük: bundázás előtt dugjuk fagyasztóba a sajtszeleteket, hogy jól lehűljenek, majd gyors panírozást követően azonnal süssük. Itt is választhatunk: akadnak, akik a bundázást követően mélyhűtik a sajtot.
  2. Fontos az olajhőmérséklet.Forró olajban, gyorsan süssük a rántott sajtot, ha szép aranyszínű a panír, kész is. (Ha túlsütjük, a bunda megég, a sajt pedig kifolyik, és a nem kellően meleg olaj is sajtszökéshez vezet.)
  3. Sütés közben ügyeljünk arra, hogy a sajtok ne érjenek egymáshoz, mert megsérülhet a bunda, és kifolyik a belsejük. Inkább süssük több adagban, de ne zsúfoljunk egyszerre túl sokat a serpenyőbe.
  4. A sajtokat megszúrni (vagyis villával forgatni) tilos, lapát vagy csipesz segítségével, alányúlva forgassuk.
  5. Akadnak olyanok is, akik nem fordítják meg a sajtot sütés közben, jó bő olajba teszik, és locsolgatják a tetejét.

Még több rántott sajt recept itt >>

Hozzászólások (6)

Gigi1

A rántott sajtot úgy is lehet ha egy nagy szelet gépsonkába bele göngyöljük és úgy planírozzuk be.

Törölt felhasználó

A legújabb Kif?ztükben olvastam, hogy a reszelt sajtot tojással, kevés liszttel összedolgozzunk, zsemlemorzsában meghempergetjük, kisütjük. Ma este ez lett a levesbetét a paradicsomlevesbe és nagyon finom lett, egyáltalán nem folyt semmi, és pillanat alatt kész lett. Nagyon jó ötlet, bevált :)

Törölt felhasználó

Jól rá kell nyomkodni a zsemlemorzsát ,f?leg a négy sarkánál ha kocka vagy négyzet alakú sajtot készítünk.Általában a sarkánál szokott kifolyni ,ezért mikor finoman rányomkodom a zsemlemorzsát még egyszer beleforgatom,tudom mert szakácsként gyakorlaton így tanultuk és sikerült is .Azóta is így csinálom

Törölt felhasználó

Gigi1 ez tök jó lehet, kösz

Gigi1

Kedves Birs-alma nagyon szívesen, remélem ízleni fog. Üdv. Gigi

Klarixa

Köszönöm az ötleteket. :)

Szabó Antalné

Nekem soha nem sikerül,mindíg kifojik a sajt és megég. Vagy ha nem, a panír lejön róla.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.