Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Megnyitott a világ legnagyobb csokimúzeuma – Ekkora csokiszökőkutat még biztos nem láttál!

A méltán népszerű Lindt csokoládégyár megnyitotta saját csokoládémúzeumát, a képek alapján pedig egy olyan helyről van szó, ahova legalább egyszer el kell jutnia az embernek.

Interaktív kiállítással, a világ legnagyobb csokiszökőkútjával, na és persze számos csokoládékóstolóval hétfőn megnyitották a világ legnagyobb svájci csokoládémúzeumát, a Zürich-i Lindt Home of Chocolate-ot

A múzeumról készült képeket nézve a hely egy kicsit olyan, mint amit annak idején Roald Dahl álmodott meg a Karcsi és a csokoládégyár című történetében. A múzeum főcsarnokában a látogatók rögtön a világ legnagyobb csokoládé-szökőkútját tekinthetik meg annak 9,3 méteres magasságával. És igen, abból a kútból tényleg tömény csoki folyik, nem kevesebb, mint ezer liter

A tárlaton a múzeumlátogatók mindent megtudhatnak a csokoládé több, mint 5000 éves múltjáról, egy kicsit barangolhatnak az esőerdők mélyén, megtudhatják, hogyan lett Svájc csokoládé-nagyhatalom, a legnagyobb csokirajongók pedig akár saját csokit is készíthetnek. 

Az persze nem kérdés, hogy egy ilyen helyen az ember állandóan csokikóstolókba botlik, a múzeumban egy 500 négyzetméteres Lindt-bolt is található tele mindenféle finomsággal és relikviával. A hétfői múzeumnyitáshoz egy beharangozó videó is készült, amelyben egy csokoládémester nem mással, mint a világ jelenleg leghíresebb svájci teniszezőjével, Roger Federerrel járja körbe a kiállítást. Nézzétek: 

Egy ilyen helyen még a legkomolyabb felnőttek is újra gondtalan gyereknek érezhetik magukat. A múzeum látogatása 7 éves korig ingyenes, a felnőtt jegy 15 svájci frankba (kb. 4900 forintba), a diákjegy és a nyugdíjas jegy pedig 13 svájci frankba (4300 forintba) kerül.

Ez is érdekelhet:

via 9gag

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!