Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Megnéztük, mit kínál Ördög Nóráék kisboltja

Friss pékáru és finom kávé - többek közt ezek miatt is érdemes kitérőt tenni Nánásiék kisboltjában. Megnéztük, mit kínál a Nekem a Balaton.

Már a nyitás napján megrohamozták a vendégek Ördög Nóra és Nánási Pál balatoni kisboltját, ami a házaspár nagy álma volt, és a kijárási korlátozás idején végre sikerült megvalósítani. Nem volt kérdés, hogy megnézzük, mit kínálnak Nánásiék Balatonakarattyán, ami egyébként útba esik, akár a déli, akár az északi partra indulunk nyaralni. 

Aki még nem járt Balatonakarattyán, annak előre szólunk, hogy az utcák elég szűkösek, így autóval nem árt lassítani és óvatosabban közlekedni a községben. A kisbolthoz érve rögtön feltűnik, hogy a Nekem a Balaton valójában nemcsak egy bolt, hanem sokkal több annál. A hely körül több kisasztal található és napozószékeken pihenhetünk meg, ha épp egy fárasztó utazásból tartunk hazafelé.

Ami miatt érdemes megállni Nánásiéknál, az egyértelműen a kávé. Bevallom, én is kaptam egy tippet valakitől, hogy nagyon finom, így csak amiatt álltam meg, amikor Balatonfüredről tartottam haza Budapestre. Végül a pékárunak sem tudtam ellenállni. A kenyerek és péksütik az alcsútdobozi Vál-Völgye Pékségből érkeznek. A túrós batyut érdemes megkóstolni a kávé mellé, de a céklás kenyérben sem lehet csalódni.

A kávét nemcsak helyben fogyaszthatjuk, hanem haza is vihetjük, a kisboltban Nekem a Balaton feliratos papírzacskóban megvásárolható. A bolt kínálatában megtalálhatóak a legfontosabb alapélelmiszerek mellett magyar kistermelők, borászok termékei is. A teljesség igénye nélkül, vannak borok a balatonfőkajári Feind Pincészettől és a Kristinus Borbirtokról, csiliszószók a seregélyesi Chilicumtól, vegán mártogatósok a Tunki-tunkitól, szörpök a budakeszi Mayertől, mézek az Ezercsepp Méhészettől és a gyerekeknek cukormentes nyalókák a Cukorkalandtól.

A kávén, pékárun és nyalókákon túl Nekem a Balaton feliratos vászonszatyrok vagy kenyeres zsákok is beszerezhetőek és már fagyizni is lehet.

Ez is érdekelhet!

1000 forintos lángos, 550 forintos hekk – megnéztük, mennyiért ehetünk idén a Balatonnál

Finom ételekből sincs hiány a balatonakarattyai boltnál. Nánásiék összefogtak Mizsei Jánossal, a Mák Bistro séfjével, és egy pop-up bisztrót is nyitottak Nekem a Balaton mellé. A kis bodega Mák lángost, kacsa taco-t, tojásos nokedlit és madártejet kínál a vendégeknek. Mindezeket elérhető, balatoni árakon fogyaszthatjuk. A mak pop-up kedden zárva van, de szerdától hétfőig 12-től 22 óráig várja az éhes látogatókat.

Több szempontból is érdemes tehát idén megállni Balatonakarattyán, de csakhogy még egy okot említsünk: a magyar tengerre nyíló kilátás sem elhanyagolható.

Nekem a Balaton

Balatonakarattya, Sirály utca – Strand utca sarok

Nyitva: minden nap 7-től 21 óráig

Ezeket olvastad már?

Címlapfotó: Ördög Nóra Instagram

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!