Ez a piac viselné a jövőben Bálint gazda nevét

Az életének 101. évében elhunyt Bálint gazdáról piacot neveznének el a jövőben, ráadásul olyat, ahol ő maga is sokat tevékenykedett élete során. 

A Közösen a Kertvárosért Frakció képviselője, Vajda Zoltán javaslata szerint piacot neveznének el a XVI. kerületben Bálint Györgyről, a mindenki által jól ismert Bálint gazdáról - derül ki a 24.hu cikkéből. Az előterjesztés szerint a kerületi Sashalmi Piac a jövőben a Sashalmi Bálint Gazda piac és közösségi tér néven működne, ezzel emléket állítva Bálint Györgynek, aki maga is aktívan tevékenykedett a helyi kertvárosi minta tanyaudvar gyümölcsösének kialakításában.
A 100 éves Bálint gazda vasárnap este hunyt el, az Index információi szerint halálát tüdőgyulladás okozta. Bálint Györgyöt kertészmérnökként ismerte az ország, de volt országgyűlési képviselő is. Nevével az idősebb korosztály a Magyar Televízió Ablak című műsorában találkozhatott leginkább, a fiatalabbak pedig az utóbbi években saját weboldalán és Facebook-oldalán kert- és növényápolási tippjeinek sokaságából okosodhattak.
A XVI. kerületi lakosok 2019-ben Bálint gazdát az „Akire büszkék vagyunk” alternatív kerületi díszpolgári címmel tüntették ki 100. születésnapja alkalmából, idén márciusban pedig a kerület vezetősége hivatalosan is díszpolgárrá avatta Bálint gazdát.

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?