Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ez a piac viselné a jövőben Bálint gazda nevét

Az életének 101. évében elhunyt Bálint gazdáról piacot neveznének el a jövőben, ráadásul olyat, ahol ő maga is sokat tevékenykedett élete során. 
A Közösen a Kertvárosért Frakció képviselője, Vajda Zoltán javaslata szerint piacot neveznének el a XVI. kerületben Bálint Györgyről, a mindenki által jól ismert Bálint gazdáról – derül ki a 24.hu cikkéből. Az előterjesztés szerint a kerületi Sashalmi Piac a jövőben a Sashalmi Bálint Gazda piac és közösségi tér néven működne, ezzel emléket állítva Bálint Györgynek, aki maga is aktívan tevékenykedett a helyi kertvárosi minta tanyaudvar gyümölcsösének kialakításában. 
 
 
A 100 éves Bálint gazda vasárnap este hunyt el, az Index információi szerint halálát tüdőgyulladás okozta. Bálint Györgyöt kertészmérnökként ismerte az ország, de volt országgyűlési képviselő is. Nevével az idősebb korosztály a Magyar Televízió Ablak című műsorában találkozhatott leginkább, a fiatalabbak pedig az utóbbi években saját weboldalán és Facebook-oldalán kert- és növényápolási tippjeinek sokaságából okosodhattak.
 
A XVI. kerületi lakosok 2019-ben Bálint gazdát az „Akire büszkék vagyunk” alternatív kerületi díszpolgári címmel tüntették ki 100. születésnapja alkalmából, idén márciusban pedig a kerület vezetősége hivatalosan is díszpolgárrá avatta Bálint gazdát. 
 

Ez is érdekelhet: 

 
 
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!