Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kiderült, mennyit lehet keresni idén a Balatonnál

Idén nyáron nem lesz munkaerőhiány a Balatonnál. A legtöbb vendéglátós már felvett alkalmazottakat a szezonra, de találni még nyitott pozíciókat.

Úgy tűnik, idén megszakad az évek óta tartó negatív tendencia és végre nem lesz munkaerőhiány a Balatonnál – legalábbis erre lehet következtetni a balatoni vendéglátósok és Kereskedelmi és Vendéglátó Vállalkozók Somogy Megyei Érdekképviseletének (KISOSZ) beszámolóiból. A koronavírus-járvány miatt kiesett az előszezon, így a büfék és a vendéglők jelentős hátrányból indultak. 

A Somogy Online-nak nyilatkozó vendéglátósok viszont idén nem számítanak a tavalyi évhez hasonló munkaerőhiányra. Bár turista még nincs sok, az éttermek és a büfék többsége már most is fizet bért a dolgozóinak. A hiányt azért sikerült kiküszöbölni, mert a járvány miatt sokan jöttek haza külföldről, néhányan egészen komoly tapasztalattal. Nekik sikerült elhelyezkedniük a magyar tengernél szakácsként vagy felszolgálóként.

Nemrég a Balaton északi partján jártunk. A balatonfüredi, alsóörsi és balatonalmádi büfések is megerősítették, hogy idén sokkal egyszerűbb volt tapasztalt munkaerőt találni, de vannak olyan alkalmazottak, akiket a tavalyi év után szívesen újrafoglalkoztatnak. Olyannyira nincs munkaerőhiány, hogy a legtöbb pozíciót már betöltötték. Az álláskereső portálokon csak elvétve találni olyan hirdetést, amiben pincért vagy szakácsot keresnek a nyárra.

A átlag bérezés valamelyest növekedett a tavalyi évhez képest, egy büfés már 1200 forintos órabérért dolgozhat, a pincérek bére bruttó 400-450 ezer forint is lehet a menőbb éttermekben, miközben konyhai kisegítőként csak havi bruttó 250 ezer forintot ajánlanak az álláshirdetésekben.

Receptajánló:

A diákok viszont még nincsenek elkésve. Számukra több nyitott pozíció is van Balatonnál. Az órabér szinte minden pozíció esetében 1000-1100 forint felett van. Csak néhányat emelünk ki a teljes listából:

  • szobalány, reggeliztető (Balatonszepezd): 1100 forintos órábér
  • szakács (Csopak): 1195 forintos órabér
  • konyhai kisegítő (Balatonakarattya): 1000 forintos órabér
  • pultos kisegítő (Balatonszemes): 1176 forintos órabér

Nektek van olyan ismerősötök, aki idén a Balaton partján dolgozik?

Ezeket olvastad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!