Megkóstoltuk a világ egyik legbüdösebb ételét, és túléltük!

Tilos nyilvános helyen fogyasztani, mert annyira büdös. Megnéztük - és megszagoltuk -, mit tud valójában a durián, a legszagosabb gyümölcs a világon.

A durián a világ legbüdösebb gyümölcse. Az a gyanúm - és ezt a kóstolás csak megerősítette -, hogy ez a hangzatos cím nagyban hozzá is segítette ahhoz, hogy órási rajongótábora alakuljon ki, és ebben kevesebb szerepet játszik az íze.

A rajongótábor amúgy nem vicc, olyan lelkes duriánhívők vannak, akik képesek voltak megfinanszírozni egy kutatást, amiben arra keresték a választ, hogy mitől lehet ennek a gyümölcsnek olyan istentelenül kellemetlen szaga. Végül arra jöttek rá, hogy a gyümölcsben a kénképződés kimagasló mértékű, így ez lehet a kíméletlenül büdös szag forrása.

A durián annyira büdös, hogy egyes országokban nem is engedik tömegközlekedési eszközökre felvinni, sőt, van ahol még a nyílt utcán is tilos a fogyasztása.

Nyilván nekünk is ki kellett próbálnunk:

Ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

Sertésnyelv, szalontüdő, rántott fül - Szánkba vettük a disznó legmegosztóbb testrészeit

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...