Megjelent Jamie Oliver új könyve: az ételeket Garry Barlow és Lindsay Lohan inspirálta

Lindsay Lohan, Garry Barlow és Michael Sheen is elkészítette azokat az ételeket, amiket Jamie most csokorba szedve, könyv formájában dobott a piacra.

Jamie Oliver és Jimmy Doherty hírességek hadát felvonultató televíziós sorozata inspirálta a séf legújabb szakácskönyvét, amiből te is úgy főzhetsz, mint a sztárok.

A receptkönyv kifejezetten a hétvégi baráti összejövetelekhez és családi ünnepekhez ad különleges, mégis könnyen elkészíthető ötleteket azok számára, akik szeretnének finom és ízletes ételeket készíteni a vendégeknek.

A Jamie's Friday Night Feast Cookbook című vadiúj könyv igazi kuriózumnak számít: ez az első alkalom, hogy Jamie a hírességek receptjeit egy kötetbe gyűjtötte össze.

Az ételek a szerelem első harapásra ígéretét hordozzák: a könyv ajánlója szerint, ha a barátok és a család megkóstolják az ételeket, biztos, hogy rabul ejti őket az ízkavalkád. Olyan recepteket találhatunk benne, mint a fűszeres-csípős skót tojás vagy a horvát stílusú tintahalas rizottó chilis-petrezselymes olajjal.

A könyvből elkészíthetjük többek között a Michael Sheen ihlette walesi húslevest, Lindsay Lohan edényben sült csirkés pitéjét, sőt, azt a marhahúsos pitét is, amihez Gary Barlow, a Take That ex-frontembereasszisztált. Mivel a hírességek számára olyan receptekkel kellett készülni, amiket a felvételek alatt is viszonylag könnyen el tudnak készíteni, ezért a receptek többsége egyszerű, de azért több időbe telik, mint egy hétköznapi vacsora összeállítása. Egy kellemes baráti összejövetelre bárki megfőzheti-sütheti ezeket az ételeket, aki érdeklődik a gasztronómia iránt, és nem rest beszerezni a hozzávalókat. A könyvet egyelőre csak angol nyelven, az Amazonról tudod megrendelni.

Ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

A 10 legszebb karácsonyi mézeskalács, ami vidámabbá varázsolja az ünnepeket

viacímlapfotó: PA

Címlapról ajánljuk

További cikkek