Kiderült, komoly hátulütője lehet a mediterrán étrendnek

Egy új kutatás rávilágított, hogy ez az étrend is tartogathat kellemetlen meglepetéseket, ami az egészségünket illeti.

A mediterrán diéta papíron a legegészségesebb étrend, ennek ellenére van mégis egy nagy hátulütője, amit egy új kutatás alkalmával tártak fel. Az American Journal for Clinical Nutrition című tudományos szaklapban publikált Oslói Egyetem kutatócsoportja arra hívja fel a figyelmet tanulmányában, hogy a főként növényi alapú étrend miatt több növényvédő és rovarölő szer juthat a szervezetünkbe, mint a hagyományos étkezéssel.

Kiderült, komoly hátulütője van a mediterrán étrendnek

A rovarölő szerek szervezetünkre gyakorolt hatása még mindig nem teljesen tisztázott, rengeteg a kérdés velük kapcsolatban.

Egy vizsgálat például kimutatta, hogy a nem bio zöldségekből álló mediterrán étrend gyengítheti az immunrendszert, hatással lehet a termékenységre, és még a gyermekek növekedését is befolyásolhatja.

A szakértők azonban felhívják a figyelmet arra, hogy nem szabad, hogy ez elijesszen bennünket az egészséges életmódtól, hiszen mégiscsak ezek az élelmiszerek azok, amelyekkel teljessé tehetjük az étrendünket, és megvédhetnek minket a betegségektől és az elhízástól.

Ha szeretnénk kevesebb kemikáliát fogyasztani, akkor érdemes lehet néhány élelmiszerből biot fogyasztani, hiszen ezeknél az alapanyagoknál komoly szabályozás van az ilyen szeretek használatára.

Az alábbi 8 élelmiszerből jobb, ha a bio változatot választjuk:

Forrásunk volt.


Még több diéta:

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – gyors és olcsó(bb) fogások advent első hetére

Szép lassan beindul az év végi roham, de mi úgy döntöttünk, hogy az aktuális nemzetközi járványőrület bőven elég a lelkünknek, nem vagyunk hajlandóak ezen felül stresszelni – ha nem muszáj. Most, advent első hetén gyors, egyszerű és viszonylag olcsó fogásokkal segítjük a hajrát.

Nosalty

További cikkek