Jó szokásunkhoz híven, január elsején malacot sütünk az év utolsó napján még tilos, az új év első napján viszont kifejezetten ajánlott a malachús fogyasztása, hiszen a babona szerint a malac az orrával előtúrja a szerencsénket.

Néhány tipp, hogy a szilveszteri buli által megviselt szervezetünknek jót tegyünk és finom ízekkel kápráztassuk el a vendégeket!

Legyen szerencséd! Újévi babonák >>

Talán el sem kell mondanunk, hogy megbízható, tiszta helyen vásároljuk meg a malacot, lehetőleg pénteken vagy szombaton és ne az utolsó pillanatokban ilyenkor már nem valószínű, hogy minőségi árut kapunk. Sütéséhez a legpraktikusabb a római tál lehet nem kell emelgetni a a tetejét, a nedvességet magába szívja, ezért saját gőzében párolódik meg a hús. Alapos tisztítás után mehet is a sütőbe, de előtte halmozzunk vöröshagymakarikákat a tál aljára.

Egy tál lencse az újévi szerencse >>

Jöhetnek ezen felül egyéb zöldségek is, mint paradicsom, paprika és jó sok fokhagyma. 180 fokos sütőben kb. egy-másfél óra alatt készre sül a malacunk, utána a fedelet levéve ropogósra süthetjük. Vigyázzunk, mert a bőre hamar megég. Ha szeretjük, bekenhetjük mézzel a tetejét és így sütjük készre a finomságot. Krumpli- vagy bármilyen más salátával kombinálhatjuk, isteni csemege!

További malacsültekért kattints >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek