Magyar ételekkel foglalkozik a világ egyik legismertebb magazinja

Pontosabban egy magyar származású szakáccsal, aki Brooklynban nyitott egy kis bisztrót, ahol csodás magyar ételek vannak a középpontban.

A Dél-Floridában született Jeremy Salamon a főzés szeretetét többek között a nagymamájától, Ágitól örökölte, aki az 1956-os forradalom után disszidált nyugatra. Bár Jeremy sokáig nem foglalkozott komolyabban magyar gyökereivel, később beleszeretett a magyar konyha egyszerű, mégis gazdag fogásaiba. Olyannyira, hogy Fond címmel pop-up vacsorasorozatot indított, ahol bemutatta a magyar gasztronómia gyöngyszemeit.

Az eseménysorozatnak hatalmas sikere lett, aminek köszönhetően a szakács nagyot álmodott, és megnyitotta saját kis bisztróját, az Agi’s-t, Brooklynban, ami nagymamája után kapta nevét.

A kedves kis vendéglátóhely, nagyon otthonos hangulatot áraszt, gyönyörű porcelánokon tálalják a finomabbnál finomabb fogásokat. Retro bútorokkal lett berendezve – tehát tényleg olyan érzést kelt, mintha a nagymamához tértünk volna be ebédre.

Milyen magyar ételeket kóstolhatnak a vendégek az Agi’s-ban?

Többek között megízlelhetik a körözöttet, a pogácsát, a rigó jancsit, a zserbót, a kolbászt, a palacsintát, de karácsonykor akár a bejglit is.

Az amerikaik pedig odavannak ezekért a fogásokért, olyannyira, hogy a The New Yorker egy egész cikket szentelt Jeremy fantasztikus ételeinek. Ez hatalmas megtiszteltetés, nemcsak a séf számára, de a magyar fogások számára is, melyek ki tudja, a Brooklyniak után kit hódít meg legközelebb.

Forrásunk volt.

Címlapkép: Instagram


Még több magyar büszkeség:

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...