Liptai Claudia, a júniusban új évaddal startoló Mestercukrász zsűritagja interjút adott az rtl.hu-nak, amelyben beavatott mindenkit húslevesének titkaiba. A beszélgetés során további konyhai tippek is kiderültek, illetve fény derült Liptai Claudia kedvenc édességére és azokra az alapanyagokra, amelyeket sosem használna.
A húsleves nem egyperces dolog
A cukrászat mellett Claudia a főzésben is jeleskedik, vannak például ételek, amelyeket mindig csak ő készít otthon, ezeket a folyamatokat nem engedi át senki másnak. Ezek egyike például a húsleves, amire kifejezetten büszke.
Minden férfi a saját anyja húslevesét szereti, de Ádám csak az enyémet eszi meg
– dicsekedett el levesével Claudia. Azt is elárulta, hogy a húsleves esetében minden az időn múlik. Elmondása szerint nem túl türelmes ember, a levesfőzésbe mégis beleteszi a szükséges időt és energiát.
Ahogy mondta, édesanyjától tanulta a húsleves készítését: többféle hússal dolgozik (sertéssel és marhával, szárnyassal sosem), ezeket először félig megfőzi, majd ezeket leszűri és visszateszi a kimosott edénybe főni a levest. Ettől lesz teljesen tiszta. Kis extra, hogy kurkumát is tesz bele.
Mogyorós csoki, tepertős pogácsa
Vannak ételek, amelyeknek Claudia sosem tud ellenállni: a mogyorós csoki például egy ilyen egyszerű édesség, amit bárhol és bármikor szívesen elfogad. Ennek gyermekkori gyökerei vannak:
Ez egy gyerekkori beidegződés. Akkoriban maximum havi egy sportszeletre volt pénzünk. Az, hogy nekem mogyorós csokim legyen valahonnan a dollárboltból, egy mission impossible volt
A dobostortáért is odavan, bár ebből mindig csak egy szeletet tud megenni, különben cukortúltengése lesz. Bevallása szerint egy „sós lány”, mindent imád, ami sós.
Nincs az az édesség, amiért elárulnék bármilyen titkot, de ha azt mondják, hogy soha többé nem ehetek tepertős pogácsát, akkor mindent bevallok, az összes PIN-kódomat elmondom.
Címlapkép: Liptai Claudia Instagram-oldala
Hírek, érdekességek, újdonságok: