Erre az egy eszközre van szükséged a nyári bográcspartikhoz – Most filléres a Lidlben

A nyár a kerti partik, grillezések és közös bográcsozások szezonja, amihez a Lidl most szuper áron kínálja a szükséges eszközöket.

Nyáron sokan előszeretettel izzítják a grillt, vagy éppen gyújtanak be a bográcsozáshoz. Aki teheti, az semmiképp ne hagyja ki ezt a nyári élményt, még akkor sem, ha nincs hozzá megfelelő felszerelése, mert a Lidl június 28-tól mindent biztosít, amire szükség lehet!

Bográcsparti-kellékek a Lidlben: potom pénzért szerezhetünk be mindent a nyári partihoz

A bográcsozás a magyar konyhakultúra egyik legkedveltebb szabadtéri főzési formája, amely egyszerre jelent gasztronómiai és közösségi élményt. A bogrács, vagyis a háromlábú állványon vagy láncon függő főzőedény már évszázadok óta a pásztorok és vidéki emberek nélkülözhetetlen eszköze, de napjainkban is előszeretettel használják családi és baráti összejöveteleken, különösen nyáron. A szabad tűzön főtt ételek különleges, füstös ízt kapnak, amit semmilyen konyhai módszer nem képes visszaadni.

Ha te is kipróbálnád a bográcsélményt, vagy éppen új felszerelésre van szükséged, akkor június 28-tól a Lidlben mindent megtalálsz hozzá.

A 14 literes zománcozott bogrács darabja 4999 forint, míg a 22 literesé 5999 forint. Emellől nem maradhat el a bográcsállvány sem, ami 2999 forintért vehető meg.

Utóbbi festett vas anyagú, és összecsukva körülbelül 1,2 méter, így igazán nem foglal sok helyet akkor sem, amikor használaton kívül van. Szintén jól jöhet a bográcsozás során az öntöttvas gázzsámoly, aminek darabja 5999 forint.

Mit készítsünk a bográcsban?

  • a bográcsban készült legismertebb fogás a gulyásleves
  • de népszerű még a pörkölt
  • a halászlé
  • a lecsó
  • vagy akár különféle egytálételek is.

A főzés folyamata gyakran órákig tart, így tudnak igazán összefőni az ízek.

Receptajánló:

A bográcsozás során nemcsak a recept számít, hanem az előkészületek, a tüzelőanyag megválasztása, a tűz élénken tartása és az alapanyagok minősége is. A hagyományos eljárás szerint az ételt lassan, folyamatos kevergetéssel, odafigyeléssel kell főzni, így válik igazán tartalmassá és ízletessé. A bográcsozás egy olyan élmény, amely ötvözi a természet közelségét, a hagyományokat és a közös étkezés örömét.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Kapucíner jégkrém

Bemutatjuk a kávérajongók új nyári kedvencét: íme a kapucíner jégkrém! Csodaszép márványmintás, hűsítő, kirobbanóan kávés és selymesen tejszínes, egyszerűen el se tudunk ...

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Egyszerű tökfőzelék

Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.