Lendülj formába turmixszal!

Nap mint nap beleütközünk az újabb és újabb fogyókúrás trendekbe. De mi van akkor, ha csupán néhány dekától szeretnénk megszabadulni, vagy csak lendületbe hoznánk magunkat?

Mangós-vörösáfonyás smoothie recept

Az oldalon olvashattatok már jó pár diétás receptet. Nem lehet azonban elégszer mondanunk, hogy a testmozgásra is kellő hangsúlyt kell fektetni - a diéta önmagában ritkán elég, de persze fontos, hogy okosan válogassuk meg, mit eszünk/iszunk. Sport után pedig édes a turmix, és ha már az italoknál tartunk: diétázás során a tiltólistás ételeket hajlamosak vagyunk sokkal inkább előtérbe helyezni, miközben fel sem tűnik, hogy mennyi kalóriát vittünk be például egy üdítővel. Reméljük, ez senkinek nem újdonság: érdemes tehát messziről elkerülni a cukros italokat! Ha a bőrünkre is szeretnénk odafigyelni - és miért ne szeretnénk - , kerüljük a fekete tea nagy mennyiségű fogyasztását is - habár nem igazolt-, mert narancsbőrt okozhat!

Egy-egy tápláló és ízletes turmix vagy smoothie akár egy kisebb étkezést is kiválthat, ha a megfelelő alapanyagokból készítjük. A különféle gyümölcsös vagy zöldséges mixek fontos ásványi anyagokat juttatnak szervezetünkbe, további nagy előnyük pedig, hogy ha épp nincs étvágyunk vagy időnk rendesen étkezni, pótolnak némi kalóriabevitelt, és kellemes teltségérzetet biztosítanak, így energikusan indulhatunk neki a napnak. Az alábbi linken megnézhetjük, mivel is lát el bennünket például egy közepes banán.

A különböző kefires, illetve joghurttal kevert italok, jótékonyan hathatnak bélflóránkra. Akinek túl sok savat termel a gyomra, az mindenképp hígítsa a turmixot joghurttal vagy vízzel!

Ami szintén szuper ezekben a turmixokban, hogy bárhova magunkkal vihetjük őket. Csak arra kell ügyelnünk, hogy megfelelő kulacsot válasszunk, és túl sokáig ne hagyjuk benne állni szobahőmérsékleten.

Tudtad?

Béta-karotin, a sárgarépán kívül más zöldségekben is megtalálható - a klorofill kísérőjeként -, amit a szervezet A-vitaminná alakít át. Az A-vitamin szemünk fényérzékenységében fontos szerepet játszik, emellett segít az egészséges bőr megőrzésében, és immunrendszerünk erősítésében.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ennyibe kerül egy vacsora Rácz Jenőnél vagy Sárközi Ákosnál –...

Amióta a kereskedelmi tévékben főműsoridőben vetítenek gasztros realityshow-kat, többek számára lett vonzó a fine dining éttermek magasra pozícionált világa. Ha egész évben nem is költünk ilyen élményekre, az év végi ünnepek idején jól jöhet ajándékötletként. Olcsó menüket nem ígérünk, emlékezetes gasztroélményeket annál inkább!