Légy aktív a családdal a téli szünetben!

Közeledik a karácsony és vele együtt a téli szünet is. Szeretnél mozogni, de a családodat sem szeretnéd elhanyagolni? Varázsolj családi élményt az edzésből!

A nagy ebédek és vacsorák mellett az egész családra ráfér a mozgás az ünnepek alatt, a gyerekeknek sem árt, ha a friss levegőn lemozogják a felesleges energiáikat. És ha a mozgásból közös családi programot csinálunk, az az igazi főnyeremény!

A téli szünet alkalmas arra is, hogy te is kilépj kicsit a komfortzónádból és kipróbálj néhány új mozgásformát. Érdemes ilyenkor olyan sportokkal ismerkedni, amit egyedül, a pároddal, vagy akár az egész családdal együtt is űzhettek néhány alkalommal.

1. Irány a jég!

Korizzatok együtt! Ehhez még hó sem kell!

A legnagyobb korcsolyapályák mellett rengeteg olcsóbb, sőt ingyenes korcsolyázási lehetőség is nyílik advent idején a karácsonyi vásárokban. Eddig nem volt a lábadon korcsolya? Most eljött az ideje, hogy kipróbáld, hiszen a korcsolyázás könnyen, játszva tanulható mozgás, több kondicionáló képességünket is remekül fejleszti: nagyon jó egyensúly-, állóképesség-, gyorsaság- és koordináció fejlesztő sport, ráadásul zsírégetés szempontjából is nagyon hasznos mozgásforma.

Biztos, hogy az egész család nagyon jól fog szórakozni a jeges karácsonyi forgatagban, csak a védőfelszerelést vegyétek komolyan.

TIPP: Ha még sosem korcsolyáztál, mindenképp vastag zoknit vegyél, mert valószínűleg hamar töri majd a lábad a korcsolya és a bérlésnél vedd figyelme, hogy egy számmal nagyobbat kell kérni, mint amekkora a lábad. Ha korcsolyázás közben fáj a bokád, cseréld le a korcsolyát.

Olvastad már?

Top 11 ínycsiklandó ünnepi sült

2. Indulás csobbanni!

Irány a termálfürdő!

Magyarország tele van lélegzetelállító, gyógyvízben gazdag termálfürdőkkel, melyek karácsony előtt igazán hangulatosak és még inkább fel tudják tölteni energiával az egész családot, mint az év többi szakaszában. A föld mélyéről jövő termálvíz jótékony hatásait gazdag ásványi anyag tartalmának köszönheti.

Persze felemelő érzés a forró gyógyvízben ücsörögni, miközben kint esik a hó, de ezt még semmiképp sem lehet sportnak nevezni. Arról viszont ne feledkezzetek meg, hogy a fürdőkben úszásra és vízi tornára is van lehetőség, egy családi úszóversenyt pedig garantáltan mindenki élvezni fog. Az úszás ráadásul az egyik legkímélőbb sport, ami tetőtől talpig átmozgat, megnyugtat és a víz ellenállásának köszönhetően gyönyörűen formálja az izmokat is. Az aquafitnesst pedig mindenképpen érdemes kipróbálni. Ezek a tornák nem terhelik úgy az ízületet és a gerincoszlopot és nagyon szórakoztatóak.

A meleg szauna, a termálvíz, a gyermek- és az úszómedencék lehetővé teszik, hogy a család minden tagja sportoljon és jól érezze magát.

3. Síelés

Nyomás síelni!

Ha megteheted, mindenképpen próbáld ki, hiszen nem véletlenül rajonganak olyan sokan a síelésért. Igazi kikapcsolódás lesiklani a hegyről a meseszép téli erdőben. Ez az euforikus érzés teljesen kizökkent a mindennapokból. A síelés nemcsak az idegeidet nyugtatja meg, a testedet is kiválóan formálja. Különösen igaz ez a farizmokra, a hátizmokra, a comb izmaira és a vádlira is.

Kétségtelen, hogy ezek a programok azért igényelnek némi előkészületet, de ha leesik a hó érdemes egyből felhúzni a csizmát és a kabátot, elővenni a szánkót a szekrény mélyéről és elindulni a legközelebbi domb felé. Arra pedig figyeljetek oda, hogy bármilyen jól is esnek az illatozó, forró karácsonyi italok, lehetőleg vízzel pótoljátok az elveszített folyadékot.

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.