Légy aktív a családdal a téli szünetben!

Közeledik a karácsony és vele együtt a téli szünet is. Szeretnél mozogni, de a családodat sem szeretnéd elhanyagolni? Varázsolj családi élményt az edzésből!

A nagy ebédek és vacsorák mellett az egész családra ráfér a mozgás az ünnepek alatt, a gyerekeknek sem árt, ha a friss levegőn lemozogják a felesleges energiáikat. És ha a mozgásból közös családi programot csinálunk, az az igazi főnyeremény!

A téli szünet alkalmas arra is, hogy te is kilépj kicsit a komfortzónádból és kipróbálj néhány új mozgásformát. Érdemes ilyenkor olyan sportokkal ismerkedni, amit egyedül, a pároddal, vagy akár az egész családdal együtt is űzhettek néhány alkalommal.

1. Irány a jég!

Korizzatok együtt! Ehhez még hó sem kell!

A legnagyobb korcsolyapályák mellett rengeteg olcsóbb, sőt ingyenes korcsolyázási lehetőség is nyílik advent idején a karácsonyi vásárokban. Eddig nem volt a lábadon korcsolya? Most eljött az ideje, hogy kipróbáld, hiszen a korcsolyázás könnyen, játszva tanulható mozgás, több kondicionáló képességünket is remekül fejleszti: nagyon jó egyensúly-, állóképesség-, gyorsaság- és koordináció fejlesztő sport, ráadásul zsírégetés szempontjából is nagyon hasznos mozgásforma.

Biztos, hogy az egész család nagyon jól fog szórakozni a jeges karácsonyi forgatagban, csak a védőfelszerelést vegyétek komolyan.

TIPP: Ha még sosem korcsolyáztál, mindenképp vastag zoknit vegyél, mert valószínűleg hamar töri majd a lábad a korcsolya és a bérlésnél vedd figyelme, hogy egy számmal nagyobbat kell kérni, mint amekkora a lábad. Ha korcsolyázás közben fáj a bokád, cseréld le a korcsolyát.

Olvastad már?

Top 11 ínycsiklandó ünnepi sült

2. Indulás csobbanni!

Irány a termálfürdő!

Magyarország tele van lélegzetelállító, gyógyvízben gazdag termálfürdőkkel, melyek karácsony előtt igazán hangulatosak és még inkább fel tudják tölteni energiával az egész családot, mint az év többi szakaszában. A föld mélyéről jövő termálvíz jótékony hatásait gazdag ásványi anyag tartalmának köszönheti.

Persze felemelő érzés a forró gyógyvízben ücsörögni, miközben kint esik a hó, de ezt még semmiképp sem lehet sportnak nevezni. Arról viszont ne feledkezzetek meg, hogy a fürdőkben úszásra és vízi tornára is van lehetőség, egy családi úszóversenyt pedig garantáltan mindenki élvezni fog. Az úszás ráadásul az egyik legkímélőbb sport, ami tetőtől talpig átmozgat, megnyugtat és a víz ellenállásának köszönhetően gyönyörűen formálja az izmokat is. Az aquafitnesst pedig mindenképpen érdemes kipróbálni. Ezek a tornák nem terhelik úgy az ízületet és a gerincoszlopot és nagyon szórakoztatóak.

A meleg szauna, a termálvíz, a gyermek- és az úszómedencék lehetővé teszik, hogy a család minden tagja sportoljon és jól érezze magát.

3. Síelés

Nyomás síelni!

Ha megteheted, mindenképpen próbáld ki, hiszen nem véletlenül rajonganak olyan sokan a síelésért. Igazi kikapcsolódás lesiklani a hegyről a meseszép téli erdőben. Ez az euforikus érzés teljesen kizökkent a mindennapokból. A síelés nemcsak az idegeidet nyugtatja meg, a testedet is kiválóan formálja. Különösen igaz ez a farizmokra, a hátizmokra, a comb izmaira és a vádlira is.

Kétségtelen, hogy ezek a programok azért igényelnek némi előkészületet, de ha leesik a hó érdemes egyből felhúzni a csizmát és a kabátot, elővenni a szánkót a szekrény mélyéről és elindulni a legközelebbi domb felé. Arra pedig figyeljetek oda, hogy bármilyen jól is esnek az illatozó, forró karácsonyi italok, lehetőleg vízzel pótoljátok az elveszített folyadékot.

Címlapról ajánljuk

További cikkek