A 7 legmenőbb magyar food truck

Kezd hazánkban is gyökeret verni a food truck műfaja, amely a lerobbant büfékocsikat hivatott felváltani. Hogy mit jelent ez? Milyen ételeket árulnak? És kik a legjobbak?

A múlt héten volt szerencsém premier előtt megnézni A séf című filmet, amelyben - talán nem árulok el túl nagy titkot - egy büfékocsi kulcsfontosságú szerephez jut. A főszereplőnk, Carl Casper egy szerencsétlen közösségimédia-párbajban alulmarad egy ételkritikussal szemben, ennél fogva elveszti éttermi állását, végül pedig egy guruló szendvicsezőben találja meg a boldogságot.

Érdekes műfaj ez. Mármint nem a limonádé filmre, hanem a food truckra gondolok. Itthon mi ment eddig? A lángos meg a kürtős kalács. Oké, ezeknek is megvan a maguk helye, és nem is nagyon csinálnak jobb lángost, mint amit a veresegyházi piacon, amit szintén egy büfékocsiból árulnak, de azért van még hova fejlődni.

Nem elég jó kaját árulni, kell hozzá egy ütős design is, hogy kerek legyen a történet. És ugyancsak kevés egy mezei, tizenöt éves lakókocsit konyhává alakítani, kell egy jó név és egy pofás külső is mellé.

Kezdjük érezni ezt a műfajt, és már itthon is felbukkantak az első fecskék, akik nemcsak az ételek minőségében, de száguldó konyhájuk külsejét tekintve is ott vannak. Most összeszedtem hét példát, akiktől bátran tanulhatunk!

Hozzászólások

gombasjuli

Ajanlom: https://www.facebook.com/tutubusz

Dávid

Szuper! Én ?ket eddig nem ismertem, de ide is simán befértek volna! Köszi! ízHUSZÁR

gombasjuli

Nincs mit :)

Címlapról ajánljuk

További cikkek