6 séfet kérdeztek, melyik olaj a legjobb a sütéshez: ugyanazt válaszolták

A szupermarketek és delikátboltok útvesztőiben könnyen el lehet veszni, ha a legjobb olajat keressük a sütéshez. Most 6 séf mondja meg a tutit: egy általunk kevésbé ismert, de annál előnyösebb élettani hatású növényi olaj az ő választásuk.

Napraforgóolaj, repceolaj, olívaolaj, szójababolaj, földimogyoróolaj, kukoricaolaj és még sorolhatnánk. De vajon melyik az az olaj, ami a legjobb a sütéshez? 6 séfet kérdeztek meg, a válaszuk megegyezett.

Olajok
6 séfet megkérdeztek, mely olaj a legjobb a sütéshez: ugyanazt válaszolták

Az avokádóolaj vitte a prímet

Mindegyik séf az avokádóolaj mellett tette le a voksát.

Cezar Zapata séf szerint az avokádóolaj azért remek választás, mert 270 fokon sem ég meg, emellett semleges ízű, selymes textúrájú, és egyenletes barnulást biztosít.

Az avokádóolaj azért is remek, mert tele van egészséges zsírokkal, antioxidánsokkal és vitaminokkal, köztük A- , B3- , D- , E- és K-vitaminnal. Emiatt a bőröd és hajad is hálás lesz.

Az avokádóolaj hidegen sajtolással készül, amely során nem használnak magas hőmérsékletet, hiszen ez rossz hatással lenne értékes összetevőire, valamint nem kerül hozzá semmilyen adalékanyag. Jól passzol mártásokba, szószokba, majonézekbe.

Magas füstpontja miatt pedig halak, garnélarák, zöldségek (rövidebb idejű sütésére) és wokban készített ételek készítéséhez is alkalmas.

Az avokádóolaj szuperképessége még, hogy gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatása is van, sőt, természetes fényvédő, és segít a sejtek regenerációjában is.

Források: 1., 2.


Még több életmódcikk:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek