Napraforgóolaj, repceolaj, olívaolaj, szójababolaj, földimogyoróolaj, kukoricaolaj és még sorolhatnánk. De vajon melyik az az olaj, ami a legjobb a sütéshez? 6 séfet kérdeztek meg, a válaszuk megegyezett.

Az avokádóolaj vitte a prímet
Mindegyik séf az avokádóolaj mellett tette le a voksát.
Cezar Zapata séf szerint az avokádóolaj azért remek választás, mert 270 fokon sem ég meg, emellett semleges ízű, selymes textúrájú, és egyenletes barnulást biztosít.
Az avokádóolaj azért is remek, mert tele van egészséges zsírokkal, antioxidánsokkal és vitaminokkal, köztük A- , B3- , D- , E- és K-vitaminnal. Emiatt a bőröd és hajad is hálás lesz.
Az avokádóolaj hidegen sajtolással készül, amely során nem használnak magas hőmérsékletet, hiszen ez rossz hatással lenne értékes összetevőire, valamint nem kerül hozzá semmilyen adalékanyag. Jól passzol mártásokba, szószokba, majonézekbe.
Magas füstpontja miatt pedig halak, garnélarák, zöldségek (rövidebb idejű sütésére) és wokban készített ételek készítéséhez is alkalmas.
Az avokádóolaj szuperképessége még, hogy gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatása is van, sőt, természetes fényvédő, és segít a sejtek regenerációjában is.
Még több életmódcikk: