A legfinomabb csokoládés-málnás morzsa

E heti gasztrobloggerünk, a wannabe chef szakácspárosa egy nyárias édességgel kápráztat el minket. Ha ti is szeretnétek egy kis napfényt a konyhába, tartsatok velünk! Szerencsére málnát ilyenkor is be lehet szerezni!

Imádom a málnát. Így, egyszerűen. Ha végre eljön a málnaszezon, mindig azzal az idétlen műanyag dobozkával mászkálok a konyhában, mert szerintem a friss málna abból a legfinomabb. Tavaly viszont képtelen voltam enni belőle egy darabkát is (kisbabámat vártam épp), és abban a kilenc hónapban leginkább csak zöld zellerszárat és jégkrémet kívántam, ezért a nagy málnázás akkor elmaradt.

Azóta többször hasznosítottam már imádott gyümölcsömet télen, ami ráadásul tavaszi fáradság ellen is jó: mivel imádok főzni, a legjobb amit ilyenkor tehetek, hogy előveszem legkedveltebb receptjeimet és nyári gyümölcsökből készítem el őket. Számomra a morzsás desszert (crumble) az egyik legklasszabb édesség a világon. Mindössze gyümölcsből, zabpehelyből és pár darabka csokoládéból áll, de tökéletes kombinációja az ízeknek. Igazi kanalazós édesség, mindenféle flanc nélkül, amit mi rendszerint még melegen, a sütőtálból eszünk, amikor még olvadtak a csokoládédarabok. Elfogy az utolsó morzsáig!

Csokoládés-málnás morzsa receptje

Hozzávalók 4 személyre

  • 300 g alma
  • 500 g málna
  • 50 g cukor + 50 g cukor
  • 2 ek liszt
  • 50 g étcsokoládé
  • 100 g vaj
  • 150 g finomított zabpehely

Elkészítés

  1. Előmelegítjüka sütőt 190 fokra (gázsütőnél 6-os fokozat). Az almákat megmossuk, meghámozzuk, negyedeljükés apró kockákra vágjuk. A málnát és az almákat betesszükegy edénybe, hozzáadjuka cukrot és a lisztet is, majd lassú tűzön főzzüknéhány percig.
  2. Az étcsokoládét feldaraboljukapró kockákra. Leis lehet reszelni, én nagyobb darabokban szeretem, mert akkor az olvadt csokit is ki lehet érezni sütés után a morzsás desszertben.
  3. A morzsa elkészítéséhez a porcukrot, a felolvasztott vajat, a zabpelyhet kanállal finom állagúra keverjük.
  4. A málnás-almás gyümölcskeveréket tűzálló tálba rakjuk, a vajas morzsát rákenjüka kanállal, majd az apróra vágott csokoládét rászórjuk. Körülbelül 15-20 percig sütjük. Akkor van kész, amikor a málnás-almás töltelék bugyogni kezd, és a morzsatető már megbarnult kicsit. A sütőből kivéve azonnal lehet fogyasztani.

Csokoládés málnás morzsa lépésről lépésre

wannabe chef receptjei a NoSaltyn >>

wannabe chef blogja >>

a recept elmenthető itt >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha egyedi ízű, krémesen sós mártogatósra vágysz, ne keress tovább...

Kevés olyan sokoldalú sós mártogatós létezik a világon, mint az extrán krémes állagú, tökéletesen fűszerezett hummusz. A ropogós sárgarépától kezdve a puha pitatöredéken át egészen a szaftos grillkolbászig mindenféle földi jóval kombinálhatod a Fanan hummuszt, aminek most mind a 6-féle ízváltozatát leteszteltük!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Hiány lehet a téli slágergyümölcsből

Tudjuk, hogy elkeserítőek az élelmiszer-drágulásról szóló hírek, pedig sajnos, úgy tűnik, a sornak továbbra sincs vége. Most egyik téli slágergyümölcsünk van bajban, és nemcsak nálunk, világszerte.

10 nosztalgiasütemény, egyenesen a nagyi kredencéből

Távolodjunk el kicsit a modernitás zajától, térjünk vissza a nagymama konyhájába, ahol állandóan készült valami finomság, az asztalon vagy a kredencben elrejtve mindig akadt egy kis nyalánkság. Talán az alább olvasható nosztalgiasütemény-lista egyike?