Elkészítettük a legdögösebb szendvicset, és a nyár legtökéletesebb rakottasát is elhoztuk nektek múlt héten

A tökéletes pizzaszósz, a legokosabb tippek a lecsó elrakásához, és a fantasztikus reggeli, ami pesztóval és tojással készül – ezeket a témákat jártuk körbe a múlt héten.

  1. A világháborús kém, aki a fél világot megtanította főzni – 109 éves lenne Julia Child
    1.

    A világháborús kém, aki a fél világot megtanította főzni – 109 éves lenne Julia Child

    Bár a magyar közönség inkább egy filmnek köszönhetően ismerte meg Juliát, személyét a tengerentúlon kultusz övezi, s nem véletlenül. A gasztronómia iránti rajongása ragadós, és kalandos életpályája remek emlékeztető arra, hogy sosem késő belevágni abba, amihez igazán húz a szívünk. Emléket idézünk, és filmet is ajánlunk mellé.

  2. Így tedd el a lecsót, hogy télen is bármikor tunkolhasd
    2.

    Így tedd el a lecsót, hogy télen is bármikor tunkolhasd

    Ahogy egyetlen, autentikus lecsórecept nem létezik, úgy abban sincs egyetértés, lehet-e egyáltalán tartósítani a lecsót, azaz télire eltenni a nyári, szabadföldi paradicsom és paprika legzamatosabb darabjaiból készülő lecsónakvalót. Szerintünk lehet, mutatjuk, mire figyelj, hogy tényleg a nyarat idézze a végeredmény.

  3. Pesztós tojás reggelire? IGEN! – Íme a 10 perces recept, amitől ezerszer jobb lesz a napod
    3.

    Pesztós tojás reggelire? IGEN! – Íme a 10 perces recept, amitől ezerszer jobb lesz a napod

    Sokan gondolják, hogy a pesztó csak tésztaételeken mutat jól, pedig a bazsalikomos-magos-olívás paszta számtalan ételhez jól tud passzolni, még a tojáshoz is! Mutatunk egy nagyon könnyű receptet, ahol a pesztó nem az ebéd, hanem a reggeli egyik fő alkotóeleme.

  4. Főzés nélküli lekvár (egy titkos hozzávalóval), amihez tűzhely és cukor sem kell
    4.

    Főzés nélküli lekvár (egy titkos hozzávalóval), amihez tűzhely és cukor sem kell

    A nyárnak ugyan lassan vége, de a befőzőszezonnak még korántsem. Hátra vannak a legfinomabb őszi (sőt, téli) gyümölcsök, amik mindenképpen lekvárrá akarnak válni. Mondjuk egy főzés- és cukormentes lekvárrá.

  5. Felül ropog, belül olvad: a nyári cukkinirakottas, amire nem lehet nemet mondani
    5.

    Felül ropog, belül olvad: a nyári cukkinirakottas, amire nem lehet nemet mondani

    Ritkán gondolunk úgy egy rakott zöldségre, mint elegáns, dekadens ételre, amivel le lehet nyűgözni a családot, barátokat, vendégeket. Ez valószínűleg azért van így, mert még nem találkoztunk egy olyan recepttel, ami képes az egész világnézetünket a feje tetejére állítani. Nos, mindenki kapaszkodjon meg, ugyanis a lenti rakottas épp ezt fogja tenni.

  6. Így készülnek szerintünk a világ legfinomabb almás pitéi
    6.

    Így készülnek szerintünk a világ legfinomabb almás pitéi

    A tökéletes almás pite receptje vélhetően létezik, csak éppen annyi van belőle, mint égen a csillag, illetőleg mindenkinek a sajátja (nagyié, anyué) az. Ha kezdő vagy, adunk néhány tippet, hogyan fejleszd saját pitekészítő tudásod!

  7. Általános tévhit, hogy kenyeret sütni a világ legnehezebb dolga
    7.

    Általános tévhit, hogy kenyeret sütni a világ legnehezebb dolga

    A kenyérsütés mégsem akkora tudomány, mint hisszük? De, az, viszont nem lehetetlen küldetés! Kenyérfajtákat, recepteket és érdekességeket hoztunk.

  8. Cubano, a legdögösebb szendvics, ami a szivargyári munkások után meghódította a világot
    8.

    Cubano, a legdögösebb szendvics, ami a szivargyári munkások után meghódította a világot

    A kubai gyári munkások kedvenc ebédje, ami annyira masszív, hogy a végén csak pihegni tudunk, kigombolt nadrággal. Élvezd a sült sonka és virsli ízét az olvadó sajttal, a mustárral és a sült hagymával keveredve, csemegeuborkával spékelve!

  9. Padlizsánkrémes tészta: a nyári íz, amire nem tudtad, hogy szükséged van
    9.

    Padlizsánkrémes tészta: a nyári íz, amire nem tudtad, hogy szükséged van

    Szegény padlizsán gyakran a konyhaművészet mostohagyerekévé válik. Kevés, szigorúan meghatározott főzési módszer van, amivel jó eredményt érhetünk el a zöldség esetében. Lehet, ideje lenne ezt újragondolni.

  10. Az egyetlen pizzaszósz, amire szükséged lesz – a szakértők szerint
    10.

    Az egyetlen pizzaszósz, amire szükséged lesz – a szakértők szerint

    Ha eddig a házi készítésű pizzádra bolti szószt tettél, akkor itt az ideje ezt elhagyni, hogy helyette két perc alatt sajátot készíts, amivel új szintre emelheted az otthoni pizzádat.

Címlapról ajánljuk