A valódi ok, ami miatt laposabb reggel a hasunk

Valószínűleg már neked is feltűnt, hogy reggel sokkal laposabb a hasad, mint este. Ennek igazán meglepő oka van.

Reggelente sokan boldogan néznek bele a tükörbe, hiszen sokkal laposabb a hasuk. A jelenség mögött az anyagcsere-folyamatokon belül több dolog is húzódhat, de van egy ok, mely igazán meghatározó.

A valódi ok, ami miatt laposabb reggel a hasunk

A legtöbben talán arra gondolunk, hogy az emésztés állhat a laposabb has hátterében, és emiatt nem tapasztalhatjuk már a puffadást.

Bár természetesen ez is közrejátszik, a másik ok, hogy a szervezet alvás közben a vizet is feldolgozza.

Ezért lehetséges, hogy izzadunk vagy vizeletetürítünk, de a nedvesség kilélegzésével is folyadékot veszítünk, sőt, a vér pumpálása és a belső szervek működtetése szintén vízvesztéssel jár A szakértők szerint a reggeli "fogyás 80%-a ennek köszönhető, és ebbe nincs beleszámítva a reggeli vizeletürítés.

Persze fontos hozzátenni, hogy ha magas szénhidrát- vagy nátriumtartalmú ételt fogyasztottunk előző este, esetleg hormonális változáson megyünk keresztül (például menstruáció körüli időszakban vagyunk), akkor testünk több vizet tarthat vissza, és nem tapasztaljuk ezt az élményt a megszokott mértékben. 

Forrásunk volt.


Még több érdekesség:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...