6 konyhai trend, ami ebben az évben több mint menő

Ha szereted átböngészni, mik a lakberendezési trendek egy adott évben, a konyhára pedig kifejezetten nagy hangsúlyt fektetnél, akkor ezt a listát fusd át, hogy tudd, mi az, ami 2022-ban ultra menő!

Designerek, szakértők, lakberendezők véleménye alapján táruk fel, mik azok a konyhai trendek, amik ebben az évben egész biztosan menőnek számítanak.

1.) Változatos anyaghasználat a konyhában

A konyha egyre inkább az otthonuk központja lett az elmúlt években, vélhetően nem kell ecsetelnünk az okokat – az evés és a főzés összehoz mindenkit a lelkileg megterhelő időkben is. A konyhába ültünk ki, ha dolgoznunk kellett otthon, itt dobtuk össze a gyors ebédeket a home office-ban, és természetesen itt ült össze a család is. Pont emiatt az eklektika miatt a konyhai trendekben is egyre változatosabbak lettek a konyhák, jellemző lett a vegyes anyaghasználat, a fa, a textil, a kő, a márvány, a beton keveredése. Üdvözöljük!

Keveredjen minden matéria! THOMAS LOOF

2.) A zöld divatban marad

És most kivételesen nem átvitt értelemben értjük, bár természetesen a környezettudatosság manapság már abszolút alapvetés.

Szóval divatba jön (illetve marad) a zöld szín a konyhában, mely organikus, természetközeli, megnyugtató hangulatot kölcsönöz a központi helyiségnek. Mi inkább a mélyebb tónusú árnyalatokra szavazunk!

A zöld az új fehér (Getty)

3.) Véget ér a nyitott konyhák korszaka?

Tudjuk, hogy sokan imádják az amerikai nyitott konyhát, és valóban, ha elég nagy a tér és tágas a lakás/ház, szuper tud lenni, de valljuk be, a sütés - főzés - konyhában forgás megérdemel egy elszeparált, praktikus, kézre álló saját helyiséget, ahol tényleg az történik, amit a kedvenc ételeink megérdemelnek. És olajszag sincs többé a nappaliiban!

Külön konyhahelyiség a főzés szerelmeseinek (Getty)

4.) A konyhabútorokon a világ szeme

A konyhaszigetek, pultok és falszínek helyett most a konyhabútorok és azok anyaga, stílusa kap nagyobb hangsúlyt – és itt ne csak a fára gondoljunk, hanem azok kombinációira, eltérő fajtáira, márványra, kőre, betonra. Utóbbi használata például nem áll majd meg a konyhapult munkafelületénél, hanem akár a konyhaszekrényen is visszaköszönhet.

A beton, a kő és a fa kombinációja a konyhabútorok trendjén is visszaköszön EMILY J FOLLOWILL

5.) Több szín

A lakberendezők szerint a fehér konyháknak leáldozott, mert a kliensek is egyre inkább kacsintgatnak a színek felé. Hozzunk jókedvet a konyhába (is) ezekben a kissé szürreális időkben! A emberek egyre kevésbé mennek a biztos és megszokott megoldások felé, keresik az újat, a váratlant, a meghökkentő részleteket, így a színeket is.

Több színt! (Getty)

6.) Az egyedi a menő

Végül pedig a lényeg, és a számunkra legszimpatikusabb pont: az egyediség és az önazonosság minden trend és divathullám felett! Hiába, az ember mégiscsak ott érzi legjobban magát, ahol a saját ízlése tükröződik minden részletben.

Hiába lehet divat a letisztult skandináv stílus a konyhákban (is), ha neked a nagymamától kapott kék, virágos kredenc a kedvenced. Szóval ne légy gyáva, vállald önmagad!

Merd bevállalni azt, ami neked tetszik (Getty)

Forrásunk volt.


Még több lakberendezés:

Címlapról ajánljuk

Kiszámoltuk, olcsóbb-e a házi péksütemény, mint a bolti

Az egyre jobban elszálló árak mellett már nem könnyű fejben tartani, hogy akkor most mi számít olcsónak. Nagyon sok minden, ami régen filléres volt, ma már nem az, és szinte úgy kell vadászni a pénztárcabarát megoldásokat. Az otthoni alkotással sokat lehet spórolni, persze nem minden ötlet jó ötlet. Most (nagyjából) konkrét számokon keresztül válik láthatóvá, hogy mivel éri meg otthon vesződni, mert mi itt a Nosaltynál bizony kiszámoltuk.

Lakos Benedek

További cikkek

Nem tart karácsonyi vásárt a főváros 2022-ben

Nem üzleti ok, hanem az V. kerület döntése miatt nem rendezi meg a főváros nonprofit cége a Vörösmarty téri vásárt. Ez nem jelenti azt, hogy nem is lesz egyáltalán vásár a budapesti főtéren, csak a főváros szervezésében nem.